Oavgjort i första träningsmatchen för Karlstad Fotboll Dam

Under söndagen den 25:e februari spelade damlaget sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet svarade Degerfors IF, som nästkommande säsong gör sin andra säsong i div 1 som enda värmlandslag. Tack vare det nya avtalet mellan QBIK och Karlstad Fotboll kunde också fyra spelare från QBIK få tillfälle att visa upp sig in den svart/blå tröjan.

Första halvlek var jämn där bägge lagen försökte hitta sitt spel och komma rätt i sina positioner. I den 45:e minuten fick Karlstad en frispark till vänster om Degerfors straffområde. En av Karlstads nyförvärv inför säsongen Klara Hellberg går på skott och på returen kan Elin Hedin slå in 0-1 till Karlstad. Andra halvlek påminde mycket om första halvlek spelmässigt.

Degerfors kunde i den 64:e minuten kvittera till 1-1 som stod sig matchen ut. Sammanfattningsvis en bra premiär men många goda intentioner som lovar gott inför säsongen. På lördag 2:e mars spelas nästa match och då är det seriekollegan Lysvik som står för motståndet.