David om matchen mot Degerfors och hur verksamheten ser ut nu.

I lördags spelade A-laget match mot Degerfors IF på bortaplan, en match som slutade 2-2 efter 1-1 i paus. Vi har ställt några frågor till David Ekelund om matchen och hur verksamheten fortgår just nu.

Efter 1-2 mot Örebro Syrianska blev det 2-2 mot Degerfors i värmlandsderbyt? Berätta om matchen.

Överlag så gör vi en bra match. De gör tidigt 1-0, tror det var i 5:e minuten ungefär. Men det dröjer bara två minuter innan vi kvitterar. Vi vinner tillbaka bollen två gånger på offensiv planhalva innan Agon Beqiri spelar in Liridon Selmani i ett bra läge i straffområdet.

Första halvlek är chansmässigt ganska jämn. Degerfors har ett övertag i bollinnehav men vi försvarar oss bra. Däremellan varierar vi också att metodiskt jobba med speluppbyggnaden och att kontra när vi vinner bollen. Det är inget större skönspel men vi jobbar på bra.

I andra halvlek är det fortsatt en ganska jämn match, där båda lagen är bra i försvarsspelet och gör det svårt för det anfallande laget. I mitten av halvleken spelar vi oss fram till ett friläge, men skottet täcks till hörna. Den efterföljande hörnan skruvas direkt i mål av Agon Beqiri. Efter målet har vi ganska bra kontroll på matchen, även om bollinnehavet svänger över i större favör för Degerfors. Men det räcker inte hela vägen och de kvitterar med bara några få minuter kvar.

Men på det stora hela så gör vi en bra laginsats.

Laget vänder 0-1 till 2-1 men får till slut kapitulera då Degerfors gör 2-2 i slutet av matchen. Hur graderar du Er prestationen?

Om vi benämner prestationen som hur vi jobbade över 90 minuter, och hur vi spelade tillsammans både offensivt och defensivt så var det en bra prestation. Tycker också att vi stod upp bra både i tempo och i duellspelet. Sen finns det såklart saker vi behöver göra bättre på detaljnivå.

Vad är du mest nöjd med under matchen?

Det är nog sättet vi jobbar tillsammans på över hela banan. Vi är tålmodiga men samtidigt aggressiva i vårt försvarsspel och vinner även boll högt upp flera gånger under matchen, vilket är roligt att se. Sen tycker jag som jag sa att vi håller uppe ett bra tempo i det vi gör.

Ni har under några matcher fört matcher men ändå förlorat, nu var det Degerfors som var lite mer bollförande men resultatmässigt är det bättre. Hur går tankarna där?

Alla matcher lever sitt egna liv. Flera av de matcherna vi har spelat oavgjort eller förlorat har vi skapat fler lägen än motståndarna men inte utnyttjat det. Det som gjorde skillnad den här gången var att vi satt ihop bättre när vi tappade boll och blev inte så kontringskänsliga som vi varit i några av de tidigare matcherna.

Några nya spelare in i startelvan eller på en ovan position men som samtidigt levererar, det börjar hårdna om platserna i startelvan. Angenäma problem för ledarstaben?

Ja absolut är det så. Många spelare som visar en uppåtgående trend. Det ör viktigt att komma ihåg att vi kommer behöva samtliga spelare under året. Alla spelare är viktiga, oavsett om man startar en match eller inte. Men såklart vill alla starta, och det kan om vi hanterar det på ett bra sätt såklart vara gynnsamt över tid också.

Vad är den stora skillnaden i denna matchen i jämförelse med senaste matchen?

Mot Örebro Syrianska hade vi ett massivt övertag i bollinnehav och släpper väl till tre chanser bakåt på hela matchen, men de gjorde mål på två av dem. Så den stora skillnaden i den här matchen var väl egentligen offensivt, att vi var bättre på att fortsätta spela framåt när vi slagit ut lagdelar, och att vi även hade ett bättre kontringsspel än tidigare.

Inte många veckor kvar innan premiärmatchen, känns det som de flesta pusselbitarna är på plats?

Vi får väl se hur det blir med seriestarten. Det ska beslutas inom några dagar, så det vet vi nog mer om i början av nästa vecka. Men i övrigt så går det framåt, vissa pusselbitar har trillat på plats känns det som, men vi har fortfarande mycket kvar att jobba med. Och så kommer det vara hela året, vi blir aldrig färdiga, men vi är på rätt väg helt klart.

I torsdags skulle ni åkt ner till Lund för ett kortare läger och match mot Lunds BK. Nu blev det inställt tidigare under veckan, hur hanterar ni det, vad gör ni istället?

Ja precis, vi skulle varit i Skåne nu, men så blev det inte. Det var såklart ett klokt beslut att ta i dessa tider även om vi självklart hade sett fram emot att komma iväg tillsammans några dagar. Men nu är det som det är och då gör vi det bästa av det.

Vi har istället ett mini-läger eller vad vi ska kalla det, på hemmaplan. Dubbla träningspass torsdag och fredag, träning och lite andra aktiviteter på lördag och sen är spelarna lediga på söndag.

Vad tror du om nästa vecka? Träningsmatch mot FC Trollhättan inplanerad på Ilanda IP, blir den av?

Vi får se helt enkelt. Ambitionen från bådas sida är att spela den. Men skulle även vår serie bli uppskjuten kanske vi skjuter upp den också, men ska serien dra igång som det är tänkt från början så spelas matchen definitivt.