Välkommen José

Välkommen till Karlstad Fotboll José Segura Bonilla, 24.
Anfallaren har skrivit ett tvåårskontrakt och byter Åtvidaberg och Ettan södra till Karlstad och den norra serien.
– Karlstad Fotboll är en proffsig klubb med ambitioner där jag hoppas bidra med att göra mål, säger KF-nyförvärvet.

Thomas Andersson har haft bra koll på Segura Bonilla och tror sig ha hittat ett intressant anfallsvapen.

– Han är en avig, lurig spelare. Svårfångad, svårläst och snabb och jag hoppas att han har kommit för att göra en del mål för oss, säger Andersson.

Segura Bonilla har spelat totalt 19 matcher i Superettan med Degerfors, 69 i Ettan Södra med Åtvidaberg där det blev totalt 19 mål och fyra assist.

Nu har han landat i Ettan Norra och Karlstad Fotboll.

– En proffsig organisation med ambition, säger Segura Bonilla om sitt första intryck efter en provträningsvecka, läkarundersökning och kontraktsskrivning.

# Vad hoppas du kunna bidra med?
– Att göra en del mål och såklart att få speltid. Jag tror att jag kan ta ett steg till i min karriär.

Vägen har så här långt inte varit direkt spikrak till Våxnäs och Sola Arena för Segura Bonilla.
Colombia, Kristinehamn, Degerfors, Haugesund och Åtvidaberg är några av anhalterna fram till den svartblårandiga KF-tröjan.

José kom till Kristinehamn och Villastaden från Colombia som 13-åring. Degerfors såg talangen i den avige anfallaren där han A-lagsdebuterade 2019 efter att ha tagit alla stegen genom DIF:s akademi.

Och det blev en debut med mersmak.

Han gjorde två mål direkt i debuten i en 3–2-förlust mot Hertzöga BK. Segura Bonilla gjorde ett mål på 12 inhopp säsongen efter, då Degerfors IF tog steget upp till Allsvenskan.

Trots tuff konkurrens i rödvitt såg DIF-sportchefen Patrik Werner en framtid i Segura Bonilla och skrev i januari 2021 ett nytt tvåårskontrakt och lånade ut forwarden till Åtvidaberg för att ge honom matchning.

Efter en lyckosam säsong i Åtvidaberg lämnade forwarden 2021 Sverige för att testa spel i norska Vard i Haugesund. Efter sju matcher säsongen 21/22 återvände han till Åtvidaberg.

Med Bonilla får KF en högintressant – och rödvit – centrallinje. Från Filip Stankovic, Emil Berger, Johan Bertilsson och längst fram José Segura Bonilla.
Segura Bonilla har spelat med både Bertilsson, Stankovic och Erik Björndahl på Stora Valla.

Välskolade skickliga spelare som alla hamnat på vd och sportchef Thomas Anderssons radar.

– Jag känner Anders Bååth, tidigare tränare i Åtvidaberg, sedan länge och har kunnat följa José. En lurig spelare som ska göra en del mål för oss. Vi är positiva efter det vi sett tidigare och under hans provträning här hos oss.

Den senaste säsongen gjorde Segura Bonilla åtta mål och fyra assist på 27 matcher för Åtvidaberg i Ettan södra där den forna storklubben landade på en nedflyttningsplats (13) och degraderades till div 2 efter en tung säsong.

Om allt går i lås kan Segura Bonilla debutera för sin nya klubb redan i fredagens möte med FBK i Airdomen.

Text Jörgen Kalitzki
Foto Christer Höglund