Välkommen Hampus

Idag har vi den stora glädjen att hälsa den rutinerade spelaren Hampus Dahlqvist välkommen till Karlstad Fotboll. Hampus är 26 år kommer närmast från Örgryte Idrottssällskap där han spelat 82 matcher i Superettan de tre senaste säsongerna.

Han har tidigare i karriären representerat Lindome, Ljungskile och akademin i IFK Göteborg. Moderklubb är Öckerö IF.

 # Beskriv dig själv som fotbollsspelare
Jag är bolltrygg, snabb och explosiv. Det är mina främsta egenskaper. Från början är jag back, men är egentligen ganska flexibel. Tidigare säsonger har jag spelat både höger- och vänsterytter och även innermittfältare.Här i Karlstad Fotboll blir det förmodligen på högerkanten eller offensiv mittfältare, men det är egentligen för tidigt att säga redan nu.

# Hur ser din fotbollsbakgrund ut?
Jag började som sagt spela i Öckerö IF. När jag var 15 år flyttade jag till IFK Göteborg och deras Akademi, där jag spelade tills jag var 19. Efter det gick jag till Ljungskile och spelade där i två säsonger. Sen blev det Lindome och nu då Örgryte i tre säsonger.

# Varför väljer du att spela i Karlstad Fotboll?
Jag känner Thomas Andersson sen tidigare och vi har en bra relation. När han ringde mig så åkte jag hit och hälsade på. Klubben kom med en utmärkt lösning för mig, så det känns som ett givet val. Jag fick också en mycket bra känsla när jag var här. Kul med något nytt och en klubb som satsar. Det finns bra förutsättningar här med anläggningen, tränarstaben och allt annat runt omkring. Jag känner mig riktigt välkommen hit.

Klubbens vd och sportchef Thomas Andersson säger så här om nyförvärvet Hampus Dahlqvist.

– Det är en mycket bra spelare för vår nivå som vi lyckats locka hit. En spelare jag känt och följt länge, så jag vet vad vi får. Nu uppstod en bra möjlighet och då fanns det inget att tveka på. Det känns superbra att Hampus valt att komma hit. Tränarstaben är imponerade över vad de sett och Stefan Remnér känner honom också sen tiden i Blåvitt.
Det är en snabb och stark spelare med mycket bra teknik. Han är allround och kan spela på många positioner. Det är helt enkelt ett fantastiskt bra nyförvärv som kommer att betyda mycket för oss. Kontraktet är på ett år.

Senaste nyheterna

Succé för sportlovsfotboll

Sportlovet är fotbollslovet. Tre dagars sportlovsfotboll i Karlstad Fotbolls regi blev inget annat än succé. Bortåt hundratalet ungdomar från Karlstad Fotboll och övriga föreningar i

Läs mer

Äntligen comeback för Bertilsson

Walter Bertilsson, 10, upplever en andra julafton just nu. Äntligen kan pappa Johan knyta på sig fotbollsskorna. Fjolårets prestigevärvning och affischnamn är redo för spel

Läs mer

Kallelse till årsmöte

IF Karlstad Fotboll hälsar alla medlemmar välkomna på årsmöte. Dag: onsdag 20 mars kl 18.00 Plats: Travrestaurangen Färjestad, Karlstad Verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med

Läs mer