Välkommen Jonathan

Ny dag och en ny spelare att hälsa välkommen till Karlstad Fotboll. Nu kan vi nämligen berätta att den 22-årige backen Jonathan Johnsson ansluter från IF Sylvia. 
 Jonathans moderklubb är Örebro SK. Han har även varit utlånad till Yxhults IF i Kumla en säsong. En speciallösning där han spelade matcherna för Yxhult med tränade med Örebro SK.
– Vi får in en högerback med härlig offensivlust, säger Thomas Andersson, Karlstad Fotbolls VD och sportchef.
 
Jonathan själv säger så här på frågan om vilken typ av spelare han är
– Jag är en snabb och löpstark ytterback med en bra inläggsfot. 
 
Hur känns det att du nu ska representera Karlstad Fotboll?
-Det känns mycket bra och det verkar vara en fin förening med mycket bra förutsättningar med anläggningen, arenan och tränarstaben. Jag har också fått ett riktigt bra välkomnande när jag kom hit för provträning. En fin publik har jag också sett att klubben har. 
Med tanke på att Jonathan spelade i IF Sylvia gångna säsongen stod Karlstad Fotboll för motståndet vid två tillfällen.
– Vid vår hemmamatch mot Karlstad hade jag varit skadad och blev inbytt mot slutet av matchen. Vid matchen här i Karlstad var jag däremot med från start. Det märktes att Karlstad är ett bra lag med många duktiga spelare. Och gräsmattan på Sola Arena är en av de bästa jag spelat på någonsin. 
Thomas Andersson är naturligtvis nöjd med att Jonathan Johnsson, som är veckans tredje nyförvärv, nu är på plats med ett tvåårskontrakt signerat och klart.
– Ja, vi mötte honom om sagt i Sylvia förra säsongen, så vi har bra koll på Jonathan. Nu har han varit här en period och tränat med oss och han har visat mycket bra fart. Det är en hungrig och ambitiös spelare som är bra redan nu och vi bedömer också att hans utvecklingskurva ska fortsätta uppåt här i Karlstad.
Jonathan Johnsson vid matchen Karlstad Fotboll – Sylvia senaste säsongen      Foto: Håkan Strandman