Publikrekord men trist KF-slut ”Bittert, bittert – ingen kul kväll”

2412 på plats och publikrekord på Sola Arena. Ett kul derby med väldigt mycket känslor.

Tyvärr blev slutet inte alls lika trevligt för Karlstad Fotboll. 1-2-förlust mot FBK Karlstad.

– Bittert, bittert. Ingen kul fredagskväll men jag tycker vi var värda poäng, suckar KF-tränaren Kjell Jonevret.

KF ägde första halvlek men i andra flyttade FBK upp spelet och lirade med mycket självförtroende efter sitt 1-0-mål i 52:a spelminuten.

– Första 20 i första halvlek var det nervöst i båda lagen, men sista 30 tycker jag vi spelade rätt bra. Vi skapade tre, fyra riktigt bra chanser men tyvärr blir vi jävligt oroliga i matcherna, konstaterar Jonevret.

Moustafa Benshi (15:e), José Segura Bonilla (19:e) och Johan Bertilsson (36:e) hade alla kalaslägen, men lyckades inte få in bollen.

José Segura Bonilla hade några bra lägen

Ändå såg det förhoppningsfullt ut inför andra halvlek. Då kom istället Kristofer Gruberg Lepiks ledningsmål för FBK som en riktigt iskall kalldusch. Samtidigt som regnet i halvtid hade gjort planen tung att springa på.

I 60:e bytte KF in brassen Romulo och KF såg vassare ut med honom och Johan Bertilsson inne samtidigt.

Tyvärr fick de bara fem minuter ihop.

”Berra” fick sitt andra drömläge för kvällen i 63:e efter en hörna, men skottet gick rakt på FBK-målvakten Simon Graasvoll.

Karlstad skapade flera bra lägen i första halvlek

Tre minuter senare tvingades en av förklarliga skäl trött ”Berra” kliva av.

Istället var det FBK-inhopparen och förre KF-spelaren Agon Beqiri som var närmast att hitta rätt. Han hade två ypperliga lägen i 69:e och 73:e.

Matchen gled KF ur händerna alltmer, men i 82:a lyckades hemmalaget äntligen få hål på FBK. Jonathan Johnsson tog fart på högerkanten, fick in passningen till framstörtande Romulo som vräkte in bollen.

Då kom nästa kalldusch! 

Direkt efter avspark gjorde Armin Fahti 2-1 (han som även passade fram till 1-0) efter svagt uppträdande av hemmaspelarna i försvarsboxen.

Luften gick ur hemmaspelarna som i ärlighetens namn inte skapade något under tiden fram till slutsignalen.

– Fotbollsmatcher avgörs i boxen. Vi var väldigt tama i egen box, väldigt tama i anfallsboxen. Då är det svårt att vinna matcher. FBK var modigare. De köttade på när vi ramlade. Det här var inte vad jag hade hoppats på. Vi spelar med dåligt självförtroende, vi måste börja våga, säger Kjell Jonevret.

KF-tränaren letar och hittar ändå några positiva saker att ta med sig efter den tunga stjärnsmällen mot FBK:

– Kul att se ”Berra” med från start igen. Och kul att Romulo var tillbaka, kom in och gjorde mål nästan direkt. Han är otroligt skicklig med bollen. De två ger oss tillbaka offensiv balans. Och om en till två veckor har vi Andreas Bellander tillbaka. Positivt, fast förstås en klen tröst en sådan här kväll.

Elliot Nilsson King gjorde en riktigt bra match

KF-spelaren Elliot Nilsson King satt med nerböjt huvud efteråt:

– Kul match att spela. Mycket känslor och jättekul med så stor publik. Tyvärr fick vi inte med oss resultatet. Jag tycker vi gjorde en bra match men matcherna avgörs i boxarna och där är vi inte. Men vi borde ha gjort ett eller två mål i första halvlek, tycker jag.

Vad hände i andra halvlek egentligen?

– Det blev mycket Hawaii fram och tillbaka. Regnet hjälpte oss inte. Vi har inte så många tekniska spelare samtidigt som FBK har några med fina fötter, konstaterar Jonevret.

TEXT: PER MÅRTENSSON
FOTO : HÅKAN STRANDMAN & CHRISTER HÖGLUND

2412 på läktaren – publikrekord för fotboll på Sola Arena