Klubbchefens krönika: Fritt fram för publiken – om intresset finns?

Med åtta matcher kvar att spela av årets seriespel har vårt representationslag häng på kvalplatsen till Superettan. Efter en ojämn vårsäsong har lagets prestationer i höst varit genomgående riktigt bra. Speciellt gäller det hemma på Tingvalla där segrarna staplats på varandra, och med ett imponerande målfacit.

Nu väntar suveräna serieledarna BP som dominerat säsongen fullständigt .Det är upp till bevis för oss att vara som bäst när det verkligen gäller för att inte hamna för långt efter Sandviken på den åtråvärda kvalplatsen. Det är också upp till bevis för oss alla som säger sig gilla att se fotboll live att faktiskt ta sig till Tingvalla nu på söndag (och gärna kommande matcher i serien också) för att stötta oss i kampen om att få ett elitlag i fotboll i staden. Vi behöver samarbetspartners av olika slag, där publiken är en otroligt viktig faktor, för att nå det vi suktar efter i Karlstad Fotboll och som man kan läsa i vår vision ”Elitfotboll på en ny arena”.

I våra ambitioner med föreningen ingår också en önskan att kombinera breddfotboll för alla, med att få fram seniorspelare från Karlstad och närområdet, vilket i sin tur bör locka publik att vilja följa killar de känner till sen barnsben i deras utveckling. För att få fram elitspelare i närområdet, vilket vi inte är bortskämda med i Karlstad under de 25 åren jag bott här, måste unga killar som vill få möjlighet att träna fotboll året runt och detta med välutbildade ledare som brinner för fotbollen. Yngre spelare ska kunna träna och spela med lag där de bor och kunna möta jämnstarka lag runt om i Värmland. För äldre lag måste vi bygga en utvecklande träningsmiljö där de tränar mycket och bra och får möta bättre lag utanför Värmland. Här behöver vi föreningar i närområdet hjälpas åt för att möjliggöra detta, då jag tror att det är en förutsättning för att vi ska lyckas med att få fram fler spelare som når elitfotbollen.

Vårt unga utvecklingslag i division 2 har på sista tiden tagit flera imponerande segrar och har nu gett sig själva chansen att ha tre lag bakom sig och hänga kvar i serien. Utifrån de förutsättningar som rådde inför säsongen är jag mäkta imponerad över hur tränare och spelare ”växt” under säsongen. De har med en tydlig idé jobbat hårt och under hösten börjat få betalt för det arbetet med fler poäng på kontot. Tanken är att utvecklingslaget ska bygga vidare på den träningskultur som genomsyrar våra äldre pojklag på Klasmossen, erbjuda utvecklande tränings- och matchmiljö och på så sätt förbereda och minska steget uppåt för våra yngre spelare. Vår ambition är att över tid slussa upp 1-2 spelare per år till vårt representationslag. Redan i år ser vi ett resultat av detta där Linus, Mommo, Chrille, Nils och Felix gått från utvecklingslaget och startat matcher i division 1.

Nu väntar serieledare även där i form av BK Forward i möte på Klasmossens IP på måndag klockan 19.00. En tuff utmaning men absolut inte omöjligt då laget som sagt visat väldigt god form sista månaden med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Våra lag på Klasmossen gör även de bra ifrån sig med final i Lilla VM för P16 och stabila placeringar på övre halvan för P17 och P19 i respektive regionala serie. Det går åt rätt håll, sakta men säkert.

Slutligen några ord om damlaget som gick rent på ett imponerande sätt med tolv raka segrar. En stor eloge till tjejerna som utvecklat sitt spel under året och till goda vännerna tränarduon Elsa och Emelie som hållit i rodret på ett förtroendeingivande sätt. Nu väntar några veckors träning till innan tjejerna kan ta ledigt och se tillbaka på en bra säsong. Redan nu börjar arbetet inför nästa säsong då vi förhoppningsvis kan flytta fram positionerna ytterligare.

Men först och främst ta med ett hopfällbart paraply och kom till Tingvalla på söndag och stötta oss i säsongens viktigaste match hittills mot seriesuveränen Brommapojkarna.

Fotbollshälsningar P-J