KF-talang till Rikslägret

Från Karlstad Fotbolls akademi till Rikslägret i Halmstad.

Det blir nästa steg för KF-talangen David Karlsson.

Och en vecka senare väntar en träningsvecka hos allsvenska AIK.

 

Rikslägret (tidigare Elitpojklägret) i Halmstad är första steget in till den svenska landslagsverksamheten.

Och dit siktar David.

-Jag siktar på att bli uttagen till U15-landslaget, säger han.

David Karlsson i Karlstad Fotbolls U17 är uttagen till Rikslägret i Halmstad kommande vecka.

Mittfältaren/yttermittfältaren har goda chanser tror även hans tränare Simon Dahlén i KF U17, dit David som är född 09, flyttats upp.

-Han är engagerad, träningsflitig och vill verkligen lyckas och jag tror han har bra möjligheter att göra det.

David kom från moderklubben FBK Karlstad till Karlstad Fotboll för tre år sedan och utvecklingen har gått snabbt för den talangfulle 15-åringen.

Att träna och tävla mot två år äldre killar är en utmaning David tagit och som snabbt gjort att han utvecklats ytterligare.

-David har varit permanent uppflyttad hos oss sedan i mars och det har varit väldigt bra för hans utveckling där han tagit steg när det gäller att ta beslut i ett snabbare och mer fysiskt spel, säger Dahlén.

Bra teknik är en av Davids främsta egenskaper. 

Rikslägret i Halmstad är det första steget in till den svenska landslagsverksamheten där totalt 120 utespelare och 20 målvakter från hela landet finns med. Bara två värmlänningar är uttagna, David och FBK:s Vilgot Röstlund.

Efter lägret tas 44 spelare ut till en samling på Bosön och därefter halveras truppen till 22 spelare som tas ut till P15-landslaget.

David är mittfältare och yttermittfältare med styrkan i offensiven.

Snabb, passningssäker, bra vänster och högerfot och mycket fin teknik.

Talanger som fler än KF-akademien upptäckt. Som allsvenska AIK:s talangscouter.

Efter rikslägret i Halmstad ska David vara med på en träningsvecka i Stockholm.

-De såg mig på en cup, ”Fotboll 24”, i Kristinehamn och kontaktade mig, säger David som redan tidigare varit med på en träningsvecka med P15 och P16-lagen i AIK.

-Jag tyckte det gick ganska bra då, säger han själv och ser fram mot att åter få träna med den allsvenska stockholmsklubben.

Riksläger med 120 av landets bästa utespelare och därefter en träningsvecka med AIK i Stockholm väntar för KF:s talang David Karlsson född 09.

KF-tränaren Simon Dahlén ser de höga ambitionerna hos David och flera av de andra spelarna i U17-truppen. Engagemang och vilja att utvecklas tillsammans med stor träningsflit och egna pass. En lovande fotbollsframtid för många.

-Man hoppas bara att tar sig tid att ta lite ledigt i sommar. Jag säger till dem att de inte blir sämre spelare av det, snarare tvärtom, säger Simon.

TEXT: Jörgen Kalitzki
FOTO: Christer Höglund