Sena spelartest inför våravslutningen

Karlstad Fotboll avslutar på måndagskvällen norrettans vårsäsong mot Piteå på Sola arena.
Smärre skador och sjukdomar gör att KF-tränaren Kjell Jonevret tar ut laget först efter tester på matchdagen.
Matchen skulle enligt den ursprungliga spelordningen ha spelats på söndagen, men Piteå IF bad om flytt eftersom i stort sett alla i klubben är med och arrangerar Piteå Summer Games sista helgen i juni.
-Helst ville dom spela tidigare i månaden eller först nästa helg, men då kunde inte vi, berättar Kjell Jonevret.
KF tränade lätt under söndagsförmiddagen och alla fanns på plats, förutom sjuke mittbacken Filip Stankovic. Det finns även frågetecken för Emil Berger, som återkommit i träning efter sjukdom, Johan Bertilsson, som har lite skadekänning, samt Romulo, som fick en smäll i senaste matchen.
Hälseneskadade målvakten Mathias Karlsson tränar numera nästan för fullt med truppen, men räknar inte med spel förrän i höst. Unge mittfältaren Noel Björk har också varit skadad länge och är i allt mer träning, men ska få ännu mer träning innan han blir aktuell för spel igen.

”Inga dåliga”

Inför matchen mellan KF och Piteå i Karlstad i september 2023 varnade Jonevret för kvaliteterna i det dåvarande bottenlaget från Norrbotten. Hans farhågor besannades, eftersom Piteå vann med 2-1 och spurtade sig till slut upp till en sjundeplats i tabellen.
– Jag ska väl inte varna i år också då, men det finns inga dåliga lag i den här serien, det har visat sig gång på gång.
I de två senaste omgångarna har Piteå hemmabesegrat Täby med 1-0 och den 23 juni blev det 3-2-seger mot FBK Karlstad på Örsholmen.
– Dessutom har Piteå cupbesegrat Skellefteå och verkar vara inne i ett positivt flow.
Karlstad Fotboll har senast seriespelat 2-1 mot Täby borta, 2-2 mot Assyriska från Södertälje hemma och 1-0 mot Örebro Syrianska borta.
– Vi har bra koll på hur Piteå brukar spela. Men koll är en sak, det vi kommit överens om inom laget ska göras också. Men vi har periodvis gjort en hel del mycket bra i de senaste matcherna och laget mår bra.

Till Brålanda

Efter Piteåmatchen spelar KF borta mot division 4-laget Brålanda i Svenska cupen på torsdag. Först därefter får truppen två veckors semester.
– Spelarna kommer att fortsätta träna, men individuellt. Även om vi trivs bra kommer det bli skönt att få vara ifrån varandra ett tag och kunna umgås mer med familjer och vänner.
Den 4 augusti drar norrettans höstsäsong igång. KF möter då Piteå borta.
Text: Håkan Kamp