Seger i Örebro

Det blev en riktigt härlig seger i dagens jämna bortamatch mot Örebro Syrianska. 0-1 slutade matchen efter ett riktigt drömmål av José Segura Bonilla i matchen slutskede. Ett skott från sisådär 25 meter satt som projektil i nättaket. 

Örebro Syrianska inledde matchen bäst och hade det mesta av spelet de första 10-15 minuterna. Efter det vände initiativet över i Karlstads favör och vi skapade ett flertal mycket bra chanser. Speciellt Rômulo var het och oroade målis och hemmaförsvar vid ett flertal tillfällen. 

I andra halvlek återtog Örebro Syrianska taktpinnen och förlade en hel del av spelet på offensiv planhalva. Karlstads försvar stod upp bra och riktigt farligt blev det bara vid något enstaka tillfälle, men då gjorde Prekovic det han är bäst på, nämligen att rädda bollar..

Karlstad skapade trots Örebros lilla övertag flera bra målchanser i andra halvlek. Rômulo hade en nick på inlägg mot öppet mål, men bollen gick tätt över. Bonillas mål i 87:e minuten kom som en blixt från en klar himmel. Från ca 25 m avstånd sköt han ett skott som målvakten inte hade en chans på. Kan var en kandidat till årets mål..?

– En mycket skön seger, och det hade varit jobbigt att inte vinna den här matchen, säger Kjell Jonevret, med tanke på att vi skapade 4-5 riktigt bra chanser i första halvlek. Tyvärr kom vi inte till avgörande läge där. I andra halvlek är Örebro lite vassare i en period och det är en riktig smäll som José får till med några minuter kvar.Sen blir det lite jobbigt när domarna lägger till en åtta-nio minuter, men vi reder ut det också. Nu laddar vi för de två sista matcherna innan ett litet uppehåll. Piteå hemma i serien och Brålanda borta i cupen.

Mer info om matchen finns på vår Facebook.