Seger för tjejerna i seriefinalen!

Karlstad Fotbolls tjejer vann den heta matchen mot Degerfors med 3 – 0 och har nu satt upp ett jätteläge att kunna ta hem seriesegern i div 4. Segersiffrorna skvallrar om en enkel vinst men så var inte riktigt fallet.
Ledningsmålet kom redan i nionde minuten genom Ida Eriksson men några fler tydliga chanser skapades inte i den första halvleken, som får betecknas som ganska jämn. Blåsten skapade en fördel för DIF i den andra halvleken och de tog tag i taktpinnen direkt och pressade tillbaka Karlstad. Ett kraftigt spelövertag för gästerna under den inledande kvarten av andra. Hemmalaget fick slå undan och ägna sig alldeles för mycket åt försvarsspel. Några riktigt heta chanser släppte man dock inte till och när Frida Rosenhall kom in i matchminut 65 kunde man vända upp matchen till egen fördel. Frida vann några tuffa dueller på mitten och gav med sin attityd resning i spelet. Hon spelade fram Märta Lundström Larsson till ett friläge som resulterade i sjuttionde minuten och i åttiotredje satte hon själv dit trean efter mycket uppoffrande insatser av Märta.
Stort beröm till försvaret, med Emelie Skålberg i generalsuniform, som redde ut stormen i början på andra halvlek. Lugn och trygg målvakt i Filippa Karlsson och på mittfältet som vanligt en lagkapten som leder laget på ett fantastiskt sätt, Nadja Bengtsson.
Nu gäller det att förvalta läget man satt sig i och fortsätta rada upp trepoängare. Nästa match är på onsdag kväll hemma på Våxnäs mot Råda IK, 18.30 om inget annat meddelas. Råda är ett lag som är betydligt bättre än tabellplaceringen säger och man har en av serien målfarligaste spelare i amerikanskan Madelyn Youngblood Hallin.
Välkomna till Våxnäs IP på onsdag.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer