En övertygande seger mot Assyriska!

Tre nya poäng med tre olika sätt att göra mål och till slut en övertygande seger med 4-0. Vi visste innan att matchen absolut kunde bli lurig om vi inte var fullt fokuserade på att följa vår matchplan. Lyckligtvis kom vi ut med en kraftig tro på oss själva och vår förmåga att spela för att ta hem segern.

Första halvlek inleddes med hela 21 passningar inom laget innan vi fick hörnan som ledde till ledningsmålet. Vi kontrollerade matchen hela tiden med en strävan att hitta fram till målchanser på de sätt vi vill spela. Med excellent bollinnehav, bra kommunikation, en god förmåga att skapa och utnyttja numerära överlägen kombinerat  med en väldigt bra disciplinerad defensiv, presterade vi en mycket bra halvlek. 3-0 i paus i en halvlek där vi skapade ytterligare 5 klara målchanser var mycket tillfredsställande att se. 2-0 målet där vi via ett inkast hittar fint kombinationsspel mellan Jacob och Erik slutligen utmynnar i ett fint inspel från Jacob som Linus kan avsluta vackert och göra sitt första mål för säsongen. Väldigt kul att se Linus göra mål och hur båda ytterbackarna samarbetar i offensivt straffområde. Vid 3-0 målet är Isac stark och vinner duell först och sen genom ett fint instick hittar Chiovanne som hittar målet. För andra matchen i rad i höst gör vi 3 mål på 45 minuter och visar upp ett riktigt gott lagarbete med en proffsig attityd och hårt arbete.

Tanken i andra halvlek var att försöka göra en lika bra halvlek med hög intensitet igen men vi tappar lite här och där i vårt spel och disciplin. Jag vet att det är svårt ibland men vi måste pressa oss själva igen och igen om vi vill uppnå vårt mål. Ytterligare ett mål av Isac efter ett bra bollhållande spel och ett fint inlägg av Kihlen avslutade målgörandet denna gång.

Sammanfattningsvis en bra prestation med 4 mål framåt för andra gången i rad och en hållen nolla bakåt. Vill berömma hela laget för ett väldigt bra lagarbete och laginsats för de sätt de genomför, inte bara matchen i sig, utan hela träningsveckan. Nu följer ett kort vilouppehåll med en nyttig ledig dag innan vi inleder ännu en träningsvecka med hårt arbete i sikte mot en tuff utmaning på lördag då topplaget Umeå FC kommer på besök.

Hjärtligt välkomna till Tingvalla på lördag klockan 13.00!