Snabbt avgörande mot Vasalund

Publiken och TV-tittarna hade knappt hunnit sätta sig till rätta innan Karlstad Fotboll tog ledningen i matchen mot Vasalund. Redan efter 15 sekunder hittade Moustafa Benshi målet med en lobb över målvakten och in i nät. Inlägget inför målet kom från Jonathan Johnsson på högerkanten. En chockartad inledning som också visade sig bli det avgörande målet.

Efter den inledningen kunde man kanske förvänta sig en massiv offensiv av hemmalaget. Visst hade Vasalund initiativet långa delar av första halvlek, men något bombardemang mot Karlstads mål blev det aldrig. Både Vasalund och Karlstad skapade en del chanser, med övervikt för Vasalund. Avsluten hamnade oftast utanför eller över och de båda målvakterna sattes på prov bara vi några enstaka tillfällen. Karlstad Fotboll hade en bra press på motståndarna och försvarsspelet satt betydligt bättre än tidigare matcher.

I andra halvlek tog Karlstad över en del av initiativet i matchen och spelet jämnades ut. Båda lagen skapade några chanser men som i första halvlek  hamnade de flesta avsluten utanför. Den förväntade slutforceringen från Vasalund blev inte så intensiv som Karlstadsfansen hade befarat. KF höll upp spelet väl och kämpade sig fram till seger. Inget skönspel men tre poäng var det viktigaste i sammanhanget.

– Det tidiga målet gör att resten av matchen blir lite konstig, säger tränaren Kjell Jonevret. Vi ville så gärna ha med oss alla poängen hem, så det blev mycket försvarspel. Inte så vackert alla gånger, men vi håller ihop det som lag på ett mycket bra sätt och lyckas hålla dem borta från att göra mål. En mycket härlig lagseger med mycket energi och kraft mot ett av de tippade topplagen.

—-

För våra övriga seniorlag blev det en seger och en förlust. Karlstad Fotboll Dam förlorade med uddamålet borta mot Sturehov på bortaplan, 4-3. Bilder och mer info från matchen finns på Karlstad Fotboll Dams Instagram.

Karlstad Fotbollsutveckling segrade med 1-0 hemma på Klasmossen i derbyt mot Forshaga. Mer info om den matchen finns här >>