Nytt samarbete med Norrstrands IF

Det har varit på gång under våren – i hemlighet. Men nu är allt undertecknat och klart.
Ett avtal mellan IF Karlstad Fotboll och Norrstrands IF.
Det handlar inte om någon sammanslagning eller ett farmarklubbsavtal. Nej, istället ett ganska omfattande samarbete inom pojk- och juniorfotbollen.
– Vi vill förstärka våra relationer med klubbarna runt omkring oss. Dessutom ta ett större ansvar för Karlstadsområdets talanger och försöka få fler, på alla nivåer, att fortsätta med fotbollen, säger Karlstad Fotbolls akademichef Albert Bunjaki.
Visst tar KF gärna hand om de största talangerna i den egna klubben.
– Men man ska inte flytta till en annan klubb för tidigt. Man ska kunna stanna kvar och utvecklas i hemmiljön och ända kunna få ta del av den större klubbens extra resurser.
På en presskonferens på Kroppkärrs IP berättade Albert Bunjaki och Filip Rinstad om det nya samarbetsavtalet.
Det nya avtalet består av många delar. Bland annat ska KF komma till NIF:s hemmaarena Kroppkärrs IP och ha ambitionsträningar för spelare födda 2009-2012, ledda av KF:s akademitränare, assisterade av hemmaklubbens ledare. Meningen är att såväl ungdomsspelare som -ledare ska få möjligheter att förkovras. Ambitionsträningarna vänder sig även till flickspelare.
– Ibland kommer kanske också några av våra A-lagsspelare att dyka upp på träningarna, berättar Bunjaki.
Vår- och höstläger
De båda klubbarna kommer också att arrangera en vår- och en höstcamp per år, ena gången på Våxnäs och den andra på Kroppkärr.  NIF-ungdomar kommer även att kunna få miljöträna hos akademilag hos KF.
– Vi är glada och stolta över att detta samarbete kommer igång. Extra roligt att få göra det med Norrstrand, som är en av Värmlands största klubbar med närmare 1 000 aktiva, säger Albert Bunjaki.
Totalt har KF och NIF cirka 1 600 spelare.
Avtalet träder i kraft direkt och ska utvärderas efter varje säsong.
– Det här är ett win-win-avtal och en fantastisk möjlighet för våra ambitiösa ungdomsspelare att kunna utvecklas ännu mer på hemmaplan, säger Norrstrands sportchef Filip Rinstad.
Text och foto: Håkan Kamp
Nya samarbetspartners på Kroppkärrs IP. Till vänster Norrstrands sportchef Filip Rinstad och Karlstad Fotbolls akademichef Albert Bunjaki och till höger NIF:s ordförande Anders Kolmodin och KF:s Vd/sportchef Thomas Andersson.