Supporterklubben laddar inför premiären 10 april

Karlstad Fotbolls supporterklubb smider planer inför kommande säsong och inför hemmapremiären 10 april.

– Det är stort sug runt fotbollen i Karlstad nu. Jättekul, säger Marcus Gustafsson.

Målsättningen är att utveckla supporterklubben ytterligare. Marcus ligger bakom satsningen Solstá Fotbollssupporters, som har en sida på Facebook.

– I söndags träffade jag och delar ur den gamla supporterklubben Karlstad Fotbolls marknadschef David Johannesson. Vi beslutade att gå samman i en gemensam satsning, berättar Marcus.

Den gamla supporterklubben med Harald Alvers i spetsen anordnar sedan länge bland annat flera olika uppskattade seniorträffar. De gör även stora ideella insatser runt matcherna, bland annat i biljettinsläppen.

– Det ena utesluter inte det andra. Den gamla supporterklubben ska självklart fortsätta med sina aktiviteter. Jag och mina kompisar ska driva lite andra event runt Karlstad Fotboll, säger Marcus. Som inför hemmapremiären 10 april.

– Då kör vi ett event på pizzerian Bari, som ligger alldeles intill arenan. Vi samlas där och laddar upp med sportquiz och så ska jag snacka med killarna i mitt band Greenfreaks om att köra livemusik också.

Tanken är att fortsätta anordna roliga events på matchdagarna, med schyssta deals på mat och dryck med mera. 

De inblandade arbetar för att se över samarbeten med olika aktörer för att få till allt så bra som möjligt för alla besökare men också för klubben.

Marcus, Robert Hall och Anna Kjellberg har varit de drivande i Solsta´ Fotbollssupporters.

– Vi har även en idé om att starta en KF-podd som vi tänkt köra en gång i månaden. Just nu letar vi tekniker, utrustning och en plats att vara på. Det är på gång. 

Marcus med flera undersöker också möjligheten att skapa en styrelse för supporterklubben, med återkommande möten framöver. Detta för att ytterligare stärka supporterklubbens marknadsföring.

– Vi ska ha ett nytt möte med David Johannesson och gänget 15 mars. Då tror jag att ännu mer har klarnat. Vi pratar även om att trycka upp en t-shirt med supporterklubbens tryck.

Samtidigt konstaterar Marcus:

– Vi tar gärna emot fler som vill engagera sig för Karlstad Fotbolls supporters.

PER MÅRTENSSON

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer