Segersviten forsätter

Under lördagen möttes Karlstad Fotboll och Ljungskile SK på Solstadens konstgräsplan. Matchen slutade med ännu en seger för hemmalaget, den här gången med 2-1 efter två straffmål.
Drygt 200 åskådare njöt av solskenet och hemmalagets insats, även om den kalla vinden stundtals bet i kinderna.

Karlstad Fotboll är inne inne tung träningsperiod, vilket stundtals märktes. Det var inte riktigt samma ”spring i benen” som vi sett i tidigare träningsmatcher.  Trots det var det egentligen ingen diskussion om att Karlstad var det bättre laget för dagen. De riktigt heta målchanserna var lätträknade, men det var hemmalaget som bjöd på bäst och flest chanser.

Speciellt i andra halvlek skapade Karlstad ett antal chanser som med bättre skärpa kunde resulterat i mål. Inbytta Ludvig Steen och Filip Johansson Bahar var bland dem som oroade bortaförsvaret vid några tillfällen.

I första halvlek var Agon Beqiri en av de mer framträdande spelarna. Han styrde och ställde på mittfältet och speciellt samspelet med Jacob Ericsson på kanten lovar gott inför säsongen.

Karlstad skapade ett flertal hörnor och en av dem mynnade ut i en solklar hands av en Ljungskilespelare. Den efterföljande straffen sattes säkert i mål av Haris Avdiu. Utöver hörnorna och målet kunden publiken notera ett antal halvchanser för Karlstad Fotboll.

I andra halvlek kvitterade Ljungskile på ett av matchens få anfall. Ett distansskott ändrade riktning på en försvarare och ställde Simon Graasvoll i hemmamålet helt och hållet.

Båda lagen bytte ett flertal spelare, men matchbilden från första halvlek höll i sig även i andra. Karlstad med mest boll och flest chanser och redan i 57:e minuten fick vi se det som visade sig bli segermålet. En hemmaspelare fälldes i straffområdet och den här gången var det Moustafa Benshi som fick förtroendet från straffpunkten. Ingen pardon och 2-1 på resultattavlan.

Avslutande halvtimmen var det Karlstad som trummade på mot gästerna, utan att få till något mer mål, även om det var nära vid nära tillfällen. Fjärde träningsmatchen och fjärde segern var ett faktum.

Nu väntar en ny intensiv träningsvecka innan Hammarby U19 kommer på besök på lördag den 4 mars kl 13.00 på Solstadens konstgräsplan. Väl mött då!