Vinst i seriepremiären för damlaget

Efter en bra försäsong med en rad starka resultat var det i helgen dags för premiär i division 3 för Karlstad Fotbolls damlag. Motståndet stod Degerfors U för på Sannafältet.
Karlstad börjar matchen bra och skapar flera målchanser redan inledningsvis och efter 10 minuter görs också det första målet genom forwarden Lisa Björklund Runelid. Påpassligt efter en skott av Märta Larsson dyker Lisa upp i straffområdet och petar in bollen. Klart rättvist med ledning i det läget.
Degerfors hittar sitt spel efter Karlstads mål och matchen blir spelmässigt ganska jämn. Båda lagen vill hålla bollen efter backen och hota motståndarna med passningsspel och periodvis är det bra nivå på just det från både Karlstad och Degerfors. Det skapas dock inga klara målchanser för något av lagen och det märks stundtals på spelet att det är en premiär med aningen för många felpassningar och beslut. Karlstad har totalt sett kontrollen i den första halvleken och gör också rättvist 2-0 efter ett snyggt anfall där forwarden Lovisa Boström på högerkanten springer ifrån sin försvarare och drar upp bollen i första krysset strax innan halvtidsvilan.
I andra halvlek tar Karlstad spelmässigt över matchen och skapar flera målchanser. Laget har kontroll över det hela genom ett etablerat passningsspel över hela banan där alla spelare deltar. Degerfors står ändå emot bra och visar att de är ett starkt lag med många skickliga spelare som kommer hota flera lag i serien under året. Framförallt är de skickliga i sitt passningsspel. Men de lyckas inte ta sig till sista tredjedelen särskilt ofta och skapar inga egentliga målchanser. Vårt fina försvarsspel över hela banan ställer till det för motståndarna. Karlstad gör 3-0 (Lisa Björklund Runelid) och 4-0 (Bella Grönberg) och har bud på ytterligare några mål.
På det hela taget en godkänd premiär för Karlstad fotboll. Vi tar med oss fyra gjorda mål, inställningen, kampvilja och ett mycket bra försvarsspel. Utvecklingsmässigt behöver vi vässa vårt passningsspel och spela mer konkret runt motståndarnas straffområde.