Säsongens första seger i Div 1 Norra

Karlstad Fotboll vann mot Piteå med 3-1 och tog tre viktiga poäng på ett kyligt Ilanda IP i går eftermiddag efter två mål i matchens absoluta slutskede.

Hemmalaget höll genomgående i taktpinnen i första halvlek och försökte ta sig igenom ett samlat Piteå genom ett tålmodigt passningsspel. De drygt 300 åskådarna fick se några fina kombinationer, framförallt på kanterna, men den enda riktiga farligheten som Karlstad skapade var Alvers snabba avslut från nära håll som tyvärr gick rakt på bortalagets duktiga målvakt. Piteå stack upp emellanåt och hotade främst genom högre inspel där man sökte sina nickstarka forwards men något ingripande behövde inte hemmakeeper Mathias Karlsson göra under första halvleken tack vare uppoffrande försvarsspel i straffområdet av hemmalaget.

Under andra halvleken skulle emellertid antalet målchanser utökas rejält och efter ett fint anfall tog sig hemmalaget fram på högerkanten och via ett inspel från Alvers gick bollen förbi flera spelare och hamnade hos Jacob som kom i hög fart från andra kanten och dundrade in 1-0 otagbart i målvaktens bortre hörn i 58:e minuten. Efter målet följde en tiominutersperiod med högt tempo och full fart åt båda håll där hemmalaget vid flera tillfällen var väldigt nära att utöka sin ledning. Byten gjordes, tempot bedarrade, och lite snopet för hemmalaget kvitterade Piteå på ett av få farliga lägen, efter ett inspel från höger snett bakåt. Helt knäpptyst på Ilanda och en riktig kalldusch för Karlstad efter att Fredrik Johansson, även det otagbart, behärskat satte kvitteringen med dryga kvarten kvar.

Hemmalaget hade dock bestämt sig för att verkligen försöka ta tre poäng och fortsatte pumpa på med att ta sig fram på kanterna och när pigge Chrille Marigliano hittade inbytte Lovette från höger snett inåt kunde denne trycka dit 2-1 med bara drygt 5 minuter kvar att spela till publikens jubel. Piteå försökte gå framåt för att kvittera och kontringslägen uppstod, vilket ledde till att Lovette i bra läge spelade David som iskallt lättade in 3-1 målet på övertid, och säsongens första seger var ett faktum.

Skönt med en rättvis seger och lite arbetsro för killarna. Nu hoppas vi det lossnar allt mer och med en förhoppningsvis bra träningsvecka i benen väntar sen en längre resa norrut då Team TG står för motståndet på självaste Valborgsmässoafton klockan 13.00 på lördag. Följ gärna laget via klubbkortet på Sportexpressen Play