Karlstad dam vann seriefinalen

Ettan Eda mot tvåan Karlstad. Det var upplagt för spänning på Älvvallen i Eda i fredags när Karlstad dam kom på besök.

Hård kamp och få målchanser. Så kan man sammanfatta toppmatchen i division 3 damer mellan Karlstad och hemmalaget Eda. Inget av lagen gav en enda millimeter i onödan till motståndaren och det var hög nivå på intensiteten och farten. Initiativet varvade matchen igenom och målet som Karlstad gör kommer till slut till efter en enskild mycket fin enskild prestation i 54:e minuten av andra halvlek när yttermittfältaren Elin Schützer i hög fart tar med sig bollen med huvudet och kommer förbi Edas backlinje. Elin driver bollen mot mål och spelar in den till forwarden Märta Larsson, bollen tar dock på en back och ändrar riktning och Edas målvakt hinner inte agera. Eda trycker på efter det och har mer boll under sista delen av halvleken. Men Karlstad försvarar sig mycket bra över hela banan och Eda lyckas inte skapa en enda riktigt kvalificerad målchans under den här perioden.

Mittfältaren Elin Scützer och målvakten Moa Mill efter Karlstad seger över Eda.

Stort jubel i Karlstad när domaren blåser av matchen. En väl genomförd match av laget där vi återigen visar hur svåra vi är att möta. Fjärde matchen av fem hittills i serien där motståndarna inte lyckas göra mål på oss. Vi spelar taktiskt smart och alla spelare jobbar stenhårt för varandra.

Nu laddar vi för hemmamatch på torsdag kl 15.15 då Kronans FK kommer på besök på Våxnäs. Röd dag – så läge att komma och heja!