Femte raka segern för utvecklingslaget kom mot Arboga Södra

På söndagen visade sig Klasmossen från sin allra bästa sida. Strålande sol, lätt vind och 123 åskådare som letat sig dit. När domaren för dagen, Namik Idrizovic, blåste igång matchen rivstartade de blåsvarta. Arbogas matchplan blev snabbt att freda sitt mål och ligga kompakt kring strafformrådet. Trots det så lyckas vi hitta runt på kanterna med inspel och även kombinera med smånätt spel i straffområdet. Chanser finns med skott i täck, rådiga målvaktsingripanden och en förlängd tå hindrar nätrassel under de första 5 minuterna.

Men Arbogas försvarsmur håller bara tätt till 8:e matchminuten då försvaret rullas upp och bollen går ut till höger i straffområdet där Erik avslutar distinkt och 1-0 är ett faktum. Killarna fortsätter att sätta press ytterligare 10 minuter, men inga fler mål blir det. Istället börjar Arboga sticka upp och kommer till några halvläggen. Oftast söker de den långa bollen i djupled, men har även sekvenser av framgångsrikt kortpassningsspel. Oftast är det Namik Idrizovic på högerkanten som lyckas underhålla publiken och skapa lägen med sina dribblingskonster på små ytor. Trots detta så är det hemmalaget som har god kontroll på händelserna och har de klaraste chanserna. 1-0 i halvlek är klart i underkant.

Andra halvlek börjar bra där Kenan i den 52 minuten skarvar in ett inspel från högerkanten i vänster burgavel. Skönt tänker vi på läktarna äntligen får vi andas ut. Men det blir en väldigt kort stund av lugn. Minuten efter slår Arboga en djupledsboll med precision som friställer deras forward, men Nils kommer ut bra och parerar skottet. När han ska rensa bort returen träffar han spelaren före bollen och domaren blåser för frispark precis utanför straffområdet. Då kliver Namik Idrizovic fram och slår bollen över muren och det är reducerat. Målet ger Arboga energi och jobbar lyfter upp spelet och sätter högre press. Vi löser oftast deras press och tar oss till lägen, men kan inte slå in matchbollen. Efter drygt en timmas spel byter Ulf in friska ben i form av Hugo och Linus. Linus gör flera bra djupledslöpningar på kanten och i 72 minuten lyckas han ta sig ner mot kortlinjen och slå in bollen mellan backarna och målvakten där Pelle löper in och trycker in det förlösande 3-1 målet.

Målet tar udden av Arbogas försök till kvitering och vi kan relativt enkelt spela av matchen. Ulf luftar resten av bänken och de komme rin med bra energi och bidrar till att merparten av spelet är på Arbogas planhalva. Det finns lägen till yterligare mål, men en bra målvaktsräddning och en räddande back på vid stolpen gör att det inte blir fler mål utan matchen slutar med en 3-1 seger.

Vi gör en stabil insats även om det idag inte riktigt synkar lika bra som i matchen mot Hertzöga. Vi gör en del uppspel från backlinjen med för små marginaler så de bryts, kommunikationen i anfallsspelet är inte heller på samma nivå utan löpningar blir lite fel eller passningarna missförstådda. Men vi vinner rättvist och tar oss upp till en andraplats i tabellen. Nu väntar en kul vecka med Värmlandsderby mot Torsby på bortaplan på torsdag. Därefter spelledig helg för att på måndag ta emot FBK på mossen i ett hett Karlstadderby.