Drömmål gav Karlstad tredje segern

Karlstad tappade en 2-0-ledning till 2-2 mot Sollentuna och domedagsprofeterna på läktaren spådde ett nytt ganska onödigt poängtapp.
Men matchen slutade 3-2. Tredje trepoängaren för Karlstad i årets norretta.
Sollentuna ställde upp med ett ungt men relativt välväxt lag. Sju av spelarna i startelvan födda på 2000-talet.Såg på pappret ut som en god chans för Karlstadsseger och välbehövligt avancemang i tabellen.
Det var också hemmalaget som startade bäst. Exempelvis hade Isaac Edegware Boye en bra målchans i åttonde spelminuten och nye mitttbacken Eugene Asike en farlig nick bara minuten senare.
Nickmålet kom istället i 15:e minuten genom Oskar Alvers efter att ett inlägg touchat en bortaförsvarare.
Sollentuna gick därefter mer på offensiven och fick en hel del målchanser när hemmaförsvaret blev backande, bolltittande och obeslutsamt.
Men det var Karlstad som även gjorde matchens andra mål. Efter flera kreativa passningar skruvade yttermittfältaren Mohammed Qassem i matchminut 28 in 2-0 från halvdistans.
Det svaga försvarsspelet hos Karlstad fortsatte dock och först kom 2-1 gemom Gustav Lindgren sedan Sollentuna i 34.e minuten zick-zackat sig igenom i straffområdet. Och kvittering blev det blott tre minuter senare sedan en hemmaförsvarare glidit in med bollen i egna målet.
Det var nu de negativa siarna satte igång på läktaren.
Men Karlstad kom att gå till ledning före pausvilan. På enda tilläggsminuten dundrade Boye in 3-2 nära högerkrysset. Ett mål väl värt många tv-repriser.
Mittbacken Eugene Asike var en av matchens bästa spelare och Isaac Edegware Boye gjorde det delikata och avgörande 3-2-målet.

Karlstad startade andra matchhalvan optimistiskt med båda ytterbackarna anfallsberedda högt upp på planen. Det gav stundtals bra tryck och spelbredd och ett ribbskott av Christian Marigliano i 67:e minuten. Åtta minuter senare sköt Alvers i bra målläge, men skottet räddades av målvakten Benjamin Machini.

Sollentuna var inte lika målfarligt i andra halvleken som i första, men visst hade även bortalaget några chanser. Allra farligast var ett friläge i 82.a minuten som Mathias Karlsson rådigt och modigt kom ut och avvärjde.
I sista ordinarie matchminuten hade inhopparen Mattias Mitku från snäv vinkel ett mellanting av skott och passning som smet just utanför bortre stolpen.
På de sex övertidsminuterna visade Karlstad på ett relativt säkert sätt att man kan behålla en knapp ledning.
Eugene Asike, Oskar Alvers och Jacob Ericssons andra halvlek de bästa individuella inslagen i segrarlaget.