Bra match mot Täby!

Karlstad Fotboll tog igår en härlig och viktig seger borta mot Täby med 3-0 efter en stabil insats. Ett taggat Karlstad med några små korrigeringar jämfört med matchen mot Sandviken, gjorde en bra första halvlek. Vi skaffade ett par bra lägen redan tidigt i matchen men lyckades inte få in bollen.
1-0 målet kom istället lite turligt efter flipperspel då bollen, visserligen efter en fin hörna av Agon, landade framför fötterna på Alvers som påpassligt dundrade in ledningsmålet. Inte långt därefter hittade ett väl avvägt inlägg från Langer fram till en stark Boye som hårt attackerad slet sig loss för att avsluta men hakades upp, vilket renderade i en solklar straff. Alvers tog revansch från missen senast och placerade in 2-0.

Hemmalaget stack upp emellanåt och hade en nick i ribban från bra läge men spelövertaget och kontroll på matchen hade Karlstad. Det var främst på vänsterkanten som vi tog oss fram bra med Jacobs känsliga vänsterfot ofta i händelsernas centrum och laget gick till vila efter en bra första halvlek.

Matchbilden fortsatte inledningsvis i början av andra med ett bra grepp om händelserna för Karlstad och efter ett inspel till Boye från höger som lite turligt hittade fram kunde denne göra 3-0 och matchen både kändes och var klar efter det målet. Flera byten i båda lagen under halvleken som borde resulterat i ytterligare mål sett till lägen som skapades men inga lägen resulterade. Extra kul för Felix Ernstson i målet med hållen nolla och  som med årets första insats visade på lugnt och säkert målvaktsspel.

Vi är positiv till insatsen i stort där vi fick se flera bra kombinationer i anfallsväg samt bra uppoffrande försvarsspel från Boye längst upp ner till Felix i mål. Samspelet mellan flera spelare lovar gott för fortsättningen och med en bra defensiv som grund känns det spännande framöver. Lite bättre värderingsspel kan vi dock önska under andra halvlek då vi slarvar en del. Det gäller att orka värdera situationerna som uppstår genom alla 90 minuterna och inte tappa koncentrationen även om vi har en ledning att spela på, och då faller ingen skugga på ersättarna i dagens match som alla visar prov på både bra klass och attityd.

Nu får killarna njuta helgen ut sen väntar ny bortamatch på söndag och denna gång är det Luleå som står för motståndet!