”Med två mål hemma ska vi vinna”

Besvikelsen var givetvis stor efter Karlstad Fotbolls första förlust för säsongen i norra ettan.
– Gör vi två mål på vår hemmaplan ska vi vinna matchen, menade tränaren Albert Bunjaki efter matchen.

Bunjakis uppfattning var att Karlstad bjöd på tre baklängesmål.

– Vi släpper till för enkla mål, vi bjöd på alla tre och då är det svårt att vända tillbaka, menade KF-tränaren som inte försökte släta över den mindre lyckade insatsen, men som samtidigt ville se framåt.

– Med två mål hemma ska vi vinna matchen, men samtidigt kan det bli en förlust som kan göra nytta för oss på längre sikt i en framtid. Vi får ta lärdom av det här, menade Bunjaki.

Foto: Håkan Strandman

# Hur går ni vidare efter den här matchen?

– Jag ser nog igenom den en eller två gånger ikväll, en gång till i morgon och sedan diskuterar vi igenom matchen med laget på måndag och sedan stänger vi den. Vi får inte fastna i det här, vi har ju trots allt svarat för en del bra resultat i serieöppningen också.

– Förluster kommer förr eller senare, det viktiga är hur vi går vidare.

Lagkaptenen Andreas Bellander var skarp i sina omdömen om matchen.

– Jag ska försöka att inte vara för irriterad, inledde kaptenen.

– Men det är pinsamt att vi inte är mer påkopplade, vi tar oss an matchen alldeles för dåligt och två mål ska räcka till seger i en sådan här match. Vi kan prata hur mycket som helst om taktik, Täby och planen men till sist kommer det tillbaka till hur påkopplade vi är på planen och det var vi inte idag.

Karlstad fick en bra start i matchen.
– Ja, vi startar starkt men sedan tar de över och är det bättre läget och vi bjuder på ett par mål efter missförstånd, menade kapten Bellander självkritiskt. Man har ett antal sådana här matcher varje år, men det är pinsamt dåligt av oss.

Foto: Håkan Strandman

Bunjaki gladdes åt Erik Björndahls nya måldubbel, men skickade med en brasklapp.
– Han är en väldigt stark forward, men han gör inte målen ensam.
Tydligt vid 2-1-målet där Agon Beqiri med exakt känsla lyfte fram bollen i perfekt läge för Björndahl.

Sammanfattningen var enkel.
– Vi släpper alldeles för enkla mål och då menar jag alla tre. Målen kommer ur lägen som egentligen inte är några lägen. Vi försökte lyfta upp laget i den andra halvleken men hade egentligen ingen riktig tro på det, menade Albert Bunjaki besviket.

JÖRGEN KALITZKI