Förlust för damerna borta mot Västerås

I lördags den 22:e april spelade Karlstad Fotboll Dam sin första bortamatch för säsongen. Motståndare var Västerås SK. Matchen började med ett visst övertag för hemmalaget där de skapade ett antal chanser och hörnor som kunde resulterat i ett ledningsmål. Som i förra matchen så jobbade sig Karlstad mer och mer in i matchen och spelet jämnade ut sig. I den 36:e minuten skapade Västerås en farlighet men den avslutande nicken tog i utsida stolpe. I den 42:a minuten tog Karlstad ledningen genom ett fint anfall på vänsterkanten där Julia Lander inne i straffområdet la bollen i nätet.
Andra halvlek var endast en minut gammal då Västerås kvitterade genom Nathalie Brorsson. Även denna halvlek var jämn där Västerås kanske ägde mer boll men där Karlstad hela tiden var farliga i sina omställningar. I den 72:a minuten tog Västerås ledningen med 2-1 genom Tilda Hellen. Detta resultatet stod sig matchen ut trots att Karlstad kämpade hårt för att få in en kvittering. I nästa omgång den 30:e april är det återigen bortamatch men vi stannar kvar i Karlstad då vi möter Hertzöga på Ilanda IP.