Förlust trots ny Björndahl-dubbel

Det började bra men slutade illa.
Karlstad Fotbolls rivstart med en dubbelhörna efter två minuter, ledningsmål efter fem och en 2-1-ledning efter dryga tjugo minuter efter två nya Björndahl-mål, slutade i besvikelse.
Tabellelvan Täby vann matchen på Sola Arena med 3-2 (2-2).
Men det var ytterst nära att Karlstad ändå fått med sig en poäng i slutsekunderna.

Starten var stark.
Erik Björndahls 1-0 på lagets tredje hörna, slagen med precision av Agon Bequri, kom redan efter fem minuters spel.
Lägg till en räddning med yttersta tåspetsen från en Täbyförsvarare sedan målvakten  David Mikhail ramlat i samband med ett friläge från Moustafa Benshi och en fällning som snuddade vid en straffspark när samme Benshi drogs ner på linjen och ett rappt vänsterskott från samme man.

Dominansen i öppningen var total och de 1 067 i publiken såg fram mot en klang- och jubeleftermiddag.

Tyvärr stängde inte Karlstad matchen redan där.

Efter en handfull tveksamma försvarsingripanden stod Täby som vinnare med 3-2, trots att Karlstad pressade hårt för en kvittering på tilläggstid.

Det är ingen överdrift att säga att Karlstad Fotboll bjöd Täby på tre fullträffar, även om stockholmarnas insats inte ska undervärderas.

Albin Linnér kvitterade KF-ledningen efter 21 minuter på en snabb omställning, ett precist inlägg och en klinisk avslutning. Ett klassmål.

Men solen sken på nytt över Sola Arena när Erik Björndahl på nytt slog till och gav KF ledningen med 2-1 bara två minuter senare på en delikatesspassning från Agon Beqiri som snyggt lyfte bollen över Täbys försvarslinjen och gav Björndahl perfekt läge till ÖSK-förvärvets fjärde fullträff för säsongen.

Där och då såg det ljust ut för Karlstad Fotboll.

Men bara fyra minuter senare sviktade ett tidigare stabilt KF-försvar när passivt agerande gjorde att Samuel Dawid Rydz på en målvaktsutspark från Täbykeepern David Mikhail kunde rulla in kvitteringsbollen.

Tyvärr blev det inte lördagseftermiddagens enda försvarsmiss.

Efter 65 minuters spel kunde Abiel Sequar på nick från nära håll göra 3-2 efter en frispark från långt avstånd. Även här uppträdde KF-försvaret tveksamt.

Målet föregicks av en offensiv KF-satsning efter paus där Moustafa Benshi tog steget ner mot mittfältet och Haris Avdiu ersatte Ibrahim Habib i anfallet samtidigt som tränaren Albert Bunjaki omgrupperade till en trebackslinje.

Karlstads push fick dock inte avsedd effekt. Anfallen var uddlösa och Täbys omställningar vassa.

På tilläggstid vaskade Karlstad dock fram två brännheta chanser där den sista räddades med en nick på mållinjen av Täbyförsvaret. Så nära var Karlstad ändå en fjärde match utan förlust i den norra ettan.

Vid seger hade ett obesegrat Karlstad Fotboll gått till serieledning. Nu förvandlades i stället den potentiella serieledningen till en femteplats i den knallhårda serietoppen där alla lag tar poäng av varandra, och där inte mindre än sex lag parkerar inom ett spann på två poäng.

Besvikelsen i KF-lägret var givetvis stor efter den snöpliga förlusten. Några tveksamma försvarsinsatser och ett mittfältsspel som för dagen vägde lätt bidrog till förlusten.

Samtidigt presterade Täby en stabil bortamatch och kunde ta sin andra raka seger efter en svag seriestart med två raka förluster.

Närmast väntar dubbla bortamatcher för Karlstad; Vasalund borta (lördag) och Sollentuna (7/5). Nästa hemmamatch på Sola Arena spelas den 13 maj mot Motala.