IF Karlstad Fotboll

1-1 med mersmak mot Ljungskile

Det blev 1-1 på Undavallen utanför Uddevalla igår eftermiddag mellan Karlstad Fotboll och Ljungskile SK efter att båda målen fallit under en ganska trevlig första halvlek. Karlstad var det spelförande laget genomgående och försökte hitta vägar genom ett kompakt LSK som försvarade sig väl. Det var på vänsterkanten som Karlstad tog sig fram emellanåt och skapade flera bra lägen under halvleken med pigge Anton Snibb ständigt involverad i diverse kombinationsspel.  Vid ett tillfälle ledde denna framfart till ett fint inspel med flera Karlstadspelare redo för avslut men bollen letade sig fram till Agon lite längre bak i straffområdet  som avslutade distinkt. Ledningen varade inte länge för bara några minuter efteråt letade sig en av många längre bollar från backlinjen  i LSK fram till starke forwarden Henriksson som höll i och serverade Svahn som avslutade lika distinkt och det var kvitterat. Stolpen räddade båda lagen från fler baklängesmål och Karlstad hade även fler lägen där man skulle satt ett ledningsmål innan pausvilan men så blev det inte.

I andra halvlek uteblev de klara målchanserna och spelet pendlade lite fram och tillbaka även om Karlstad hela tiden försökte spela sig fram metodiskt. De bästa chanserna kom kanske ändå i samband med snabba omställningar när inbytte holländske nyförvärvet ”Gio” visade sin snabbhet vid ett par tillfällen och så när kunde ge också inbytte Mommo ett öppet mål i slutet men lite miss i kommunikationen gjorde att matchen slutade 1-1.

Sammanfattningsvis ett steg åt rätt håll med tanke på att seriestarten närmar sig. Det finns en tydlig spelidé och trygghet i laget Karlstad Fotboll inför den här säsongen.  Lite ”lättare” träningsvecka nu närmast, inklusive några dagars ledighet först och förhoppningsvis med alla spelare redo för spel, blir det intressant att se hur speltid fördelas och lag formeras i genrepet mot FC Trollhättan nästa lördag.