På nedflyttningsplats efter ny förlust

Förhoppningarna om att Karlstad Fotboll åter skulle vara på spåret efter segern mot Örebro Syrianska visade sig vara just förhoppningar.

Bortamatchen mot Karlslunds IF visade att man inte når upp till den nivå som krävs i division 1.

Den gamla synden att åka på ett tidigt baklängesmål upprepade sig. Redan i den 19 matchminuten anföll Karlslund på högerkanten och ett långt inlägg mot bortre stolpen förpassades i mål på ett tillslag. Ett skolexempel på hur många av Karlslunds mål går till denna säsong.

Tio minuter senare lyckades Karlsund göra 2-0 på exakt samma sätt som det första målet utan att Karlstad Fotboll förmådde förhindra detta.

Spiken i kistan kom i den 68:e minuten. Karlslund gjorde en korthörna som Karlstad Fotboll inte var riktigt med på. Inlägget nådde en hemmaspelare som tänligen ohotad kunde nicka in 3-0.

I och med denna förlust ligger Karlstad Fotboll på nedflyttningsplats när 9 av seriens 30 omgångar har spelats.

Närmast väntar en hemmamatch mot ett annat ”nedflyttningslag”, Nyköpings BIS, följt av ett uppehåll på två veckor.

Under dessa veckor ska Karlstad Fotboll försöka gruppera om inför fortsättningen och dessutom möta BK Forward i Svenska cupens första omgång.