IF Karlstad Fotboll

Förändringar i ledarstaben

IF Karlstad Fotboll har tillsammans med tränarna tagit beslut att göra en förändring i ledarstaben för föreningens A-Lag. Tränarna David Ekelund och Hans Prytz lämnar sina uppdrag kring A-laget från och med idag. Nya tränare är inte klara, men arbetet pågår med målet att ha en ny tränare på plats när träningen börjar efter det kortare sommaruppehåll som stundar. I sista seriematchen innan uppehållet leds laget av ledare från egna leden.

Både David och Hans kom från en framgångsrik säsong 2019 och det var naturligt att de blev den nya föreningens första tränarpar. De har båda jobbat hårt under en lång och oviss försäsong där det normala träningsmatchandet uteblev. Inledningen på årets seriespel har prestationen från laget inte motsvarat de förväntningar som fanns. Föreningen har därför i samförstånd med tränarna kommit fram till att en förändring i form av tränarbyte är den bästa lösningen för att försöka bryta nuvarande trend.

”Att slå ihop två föreningar har sina utmaningar inte minst i spelartruppen och vi jobbar långsiktigt med att bygga den nya föreningen. Det är naturligtvis inte David och Hans ensamma som är orsaken till att vi inte har fått till det i början av seriespelet. Vi får alla titta oss i spegeln och rannsaka oss själva i sportgruppen, övriga ledare och spelarna. Men vi har en spelartrupp som har underpresterat kraftigt och vi ser tyvärr ingen utveckling åt rätt håll under de senaste matcherna och därför har vi haft en bra diskussion med tränarna och tillsammans landat i beslutet att byta tränare. Det är inte roligt att byta ut två tränare som brinner för sitt jobb och gjort så mycket för våra föreningar, men vi upplever att vi har kört fast och vi hoppas att ett byte av tränare ska ge ny energi och att alla startar från noll igen.” kommenterar Sportchefen Daniel Pettersson Karlstad Fotbolls beslut.