orebro-syrianska-if

Tre poäng – Förbannelsen är bruten?

Frågan är om årets förbannelse är bruten. Efter att motståndarna åter ha fått göra matchens första mål lyckades Karlstad Fotboll komma tillbaka i målprotokollet.

Karlstad Fotboll öppnade matchen optimistiskt och var oerhört nära att ta ledningen redan i den femte matchminuten. David Johannesson erövrade bollen till vänster och sköt. Målvakten räddade men returen gick ut till Liridon Selmani som tyvärr missade ett helt övergivet mål.

Istället blev det gästerna som tog ledningen i den 15:e minuten då Örebro Syrianskas notoriske målskytt Linus Lamu höll sig framme på en målvaktsretur.

Selmani revanscherade sig för den tidiga målsumpningen när han, i den 28:e minuten höll sig framme och styrde in ett lågt inlägg från högerkanten till 1-1. Han stoppade inte vid detta utan han serverade också David Johannesson ett perfekt läge i den 56:e minuten vilket satte hemmalaget i förarsätet.

I den 59:e minuten höll sig Johannesson framme på en målvaktsretur och satte 3-1 sedan Daniel Mushitu erövrat bollen och spelat in till Success Nwosu som sköt.

Även i denna match skapade Karlstad Fotboll många lägen där det avslutande skottet inte träffade mål eller blockerades.  Målvakten Oscar Jonsson svarade för att antal kvalificerade lägen och var en starkt bidragande orsak till tre bärgade poäng.

Nu väntar en bortamatchen mot seriens andra örebrolag, Karlslunds IF.

Matchfakta

Startelva
1. Oscar Jonsson
2. Eric Forsberg
3. Ludvig Gran
5. Sebastian Bellander
6. Success Chimankpa Nwosu
7. André Jernberg
9. Liridon Selmani
18. Erik Nilsson
19. David Johannesson
20. Daniel Mushitu
23. Lukas Rhöse

Ersättare
8. Jonathan Gullö
10. Agon Beqiri
14. Rasmus Arvidsson
15. Alexander Hagelberg
16. Oscar Kihlgren
27. Felix Ernstson

Byten
66 Liridon Selmani -> Rasmus Arvidsson
74 André Jernberg -> Agon Beqiri
84 Lukas Rhöse -> Alexander Hagelberg

Varningar
Eric Forsberg(hans 3:e)

Mål
15 0-1 Linus Lamu, Örebro Syrianska
29 1-1 Liridon Selmani, Karlstad Fotboll
56 2-1 David Johannesson, Karlstad Fotboll
59 3-1 David Johannesson, Karlstad Fotboll
92 3-2 Laurence Bell, Örebro Syrianska