Seger igen för damlaget

Onsdagskvällen bjöd på match mellan Karlstad Fotboll Dam och Skoghall 2 i Karlstad Airdome. Det blev återigen seger för hemmalaget som fortfarande inte tappat poäng i årets seriespel.

Matchen började ganska jämt men redan efter 5 – 6 minuters spel tog hemmalaget tag i matchen och skaffade sig ett klart övertag. Skoghall försvarade sig bra och Karlstad skapade inga klara målchanser. Nadja Bengtsson hade fyra avslut från långt håll och tre hörnor blev resultatlösa.Hana Rioflorido hade ett skott från högerkanten som smet tätt utanför bortre stolpen. Detta efter 30 minuters spel.
Det dröjde till minut 35 innan rättvisa 1 – 0 kom. Det var Isabella Grönberg som hittade rätt från nära håll.

I den andra halvleken skruvade hemmalaget upp tempot med flera fina anfall med bra löpningar från de snabba anfallarna Märta Lundström Larsson och Hana Rioflorido. I den 54:e och 57:e minuten kom avgörandet. Nyförvärvet Anna Trangärd gjorde sitt första mål i sin första match för Karlstad Fotboll när hon nickade in 2 – 0 efter hörna. Slutresultatet 3 – 0 kom sedan genom Lisa Björklund Runelid.

Hemmalaget hade många klara målchanser i den andra halvleken men en mycket bra spelande Elvira Eriksson i Skoghalls mål höll siffrorna nere. Karlstad Fotboll leder nu serien på maximala 15 poäng före Degerfors 2 som har 9 poäng men en match mindre spelad. Redan på söndag ställs Karlstad mot Skoghall 2 igen, denna gång på bortaplan och på fredag nästa vecka är det toppmatch på Våxnäs IP mot Degerfors 2.