P19 avancerar till final efter derbyseger

Efter 93 intensiva minuter i ösregn kan vi fastställa att vårt P19 är vidare till JDM-final efter en seger med 2-1 mot FBK Karlstad.

IF Karlstad P19 startade med ett högt tempo och kunde föra matchen. Laget tryckte på mot ett FBK som kämpade och satsade att gå på farliga kontringar. När domaren blåser av vid halvlek hade våra P19-spelare haft finfina chanser att göra minst två mål, men ställningen vid halvtid är 0–0.

I andra halvlek fortsätter Karlstad Fotboll föra matchen genom att äga mer boll och spela med ett större lugn. Men det är FBK som tar ledningen när det får in en studsande boll som Karlstad Fotboll inte lyckades få bort i tid. Men på sex minuter kan P19 göra två mål, Marcus som avslutar på ett FBK-ben och ett frisparksmål från Noel, vilket leder fram till en uddamålsseger. Nu väntar Degerfors IF i final.

Tränaren Carl-Henriks egna ord.

– Spelmässigt gör vi en okej insats där vi varierade med stort bollinnehav och rakare spel. Efter omständigheterna följer vi matchplanen både defensivt och offensivt, vi har mängder med olika kombinationer i våra uppspel. Med tanke på att vi kunde ha fått in flera bollar i FBK:s mål ska vi känna oss glada över vår prestation och den utveckling vi visar att vi tar som lag och individuella spelare.