P19 avancerar till final efter derbyseger

Efter 93 intensiva minuter i ösregn kan vi fastställa att vårt P19 är vidare till JDM-final efter en seger med 2-1 mot FBK Karlstad.

IF Karlstad P19 startade med ett högt tempo och kunde föra matchen. Laget tryckte på mot ett FBK som kämpade och satsade att gå på farliga kontringar. När domaren blåser av vid halvlek hade våra P19-spelare haft finfina chanser att göra minst två mål, men ställningen vid halvtid är 0–0.

I andra halvlek fortsätter Karlstad Fotboll föra matchen genom att äga mer boll och spela med ett större lugn. Men det är FBK som tar ledningen när det får in en studsande boll som Karlstad Fotboll inte lyckades få bort i tid. Men på sex minuter kan P19 göra två mål, Marcus som avslutar på ett FBK-ben och ett frisparksmål från Noel, vilket leder fram till en uddamålsseger. Nu väntar Degerfors IF i final.

Tränaren Carl-Henriks egna ord.

– Spelmässigt gör vi en okej insats där vi varierade med stort bollinnehav och rakare spel. Efter omständigheterna följer vi matchplanen både defensivt och offensivt, vi har mängder med olika kombinationer i våra uppspel. Med tanke på att vi kunde ha fått in flera bollar i FBK:s mål ska vi känna oss glada över vår prestation och den utveckling vi visar att vi tar som lag och individuella spelare.

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer