Till stöd för Karlstad Fotboll: Nu kan du köpa Joakims fine art print.

Hyllade och magiske Karlstadskonstnären Joakim Johansson drömmer om toppfotboll i Karlstad. Med start i Superettan.

Han var själv en duktig fotbollsspelare som ung. Nu drar Jocke sitt strå till stacken i satsningen. Han säljer signerade och numrerade fine art prints (åtta motiv, 50 av varje) för halva galleripriset, och skänker hela intäkten till Karlstad Fotboll! Objekten kostar mellan 1000 och 2000 kronor styck. 

I anslutning till den här artikeln ser du de åtta motiven, med priser och storlekar. 

Inte nog med det! Familjen Sandberg, som arbetar med Inger och Lasse Sandbergs bilderboksfigurer, bidrar också.

– Jag har fått sju numrerade litografier, signerade Lasse Sandberg, som också ska säljas till förmån för Karlstad Fotboll. Motiven är Långa farbrorn, Spöket Laban och andra av Inger och Lasse Sandbergs sagofigurer. Priset är 3500 styck. Jag har även fått böcker och pussel att sälja. Här är det först till kvarn som gäller, berättar Jocke.

På lördag 21/5 och söndag 22/5, mellan klockan 11 och 15 båda dagarna, har Joakim Johansson vernissage i sin ateljé, ”The 25 Gallery”, på Norra Allén 25 i Karlstad. Där visar han de åtta egna motiven som han säljer till förmån för Karlstad Fotboll. Och dessutom det som familjen Sandberg har skänkt.

– Mina fine art prints kan beställas och betalas på Karlstad Fotbolls swishnummer: 1235662176. Skriv vilket motiv som önskas, säger konstnären. Intresset är redan stort för hans fina initiativ.

– Sedan jag berättade om det här på Facebook har jag fått massor av beställningar från hela Sverige!

Foto: Per Mårtensson
Hyllade konstnären Joakim Johansson säljer litografier av sina målningar i en signerad och numrerad upplaga på 50 ex vardera av åtta olika motiv på fine art print. Här ser du dem! Karlstad Fotboll får alla intäkterna. Lördag och söndag har konstnären vernissage i sin atelje´ i Karlstad och visar upp de åtta verk som han stöttar Karlstad Fotboll med.

Hoppas nu att ännu fler vill dra sitt strå till stacken för att vi ska kunna få se toppfotboll i Karlstad i framtiden. Jag drömmer om att få uppleva det och nu finns absolut potentialen. Halva foten är ju inne där, nu behöver allt bara finjusteras lite, säger Jocke.

Han var själv en duktig mittfältare i Norrstrand i sin ungdom. 

– Jag är väldigt sportintresserad och fotboll ligger mig varmast om hjärtat. Den sporten var mitt liv som ung. 

I dag är Joakim Johansson en hyllad konstnär. Priserna för hans verk har ökat kraftigt.

Jocke har blivit en hängiven Karlstad Fotboll-supporter och en trogen gäst på lagets hemmamatcher. Han har även haft nöjet att morsa på och snacka med Sven-Göran Eriksson.

PER MÅRTENSSON

Vargen och hjorten. 40×60 cm. Pris: 2 000 kr

 

Ekorren, 30×40 cm. pris: 1 400 kr

 

Kvinna vid tåg. 30×40 cm. Pris: 1 400 kr

 

Katten. 40×50 cm. Pris: 2 000 kr

 

 

Hunden. 40×50 cm. Pris: 2 000 kr

 

Korpen. 30×30 cm. Pris: 1 000 kr

 

Blå bil. 30×30 cm. Pris: 1 000 kr

 

Kvinna och tavelram. 30×30 cm. Pris: 1 000 kr