Inför matchen mot Sollentuna

Hemsidan tog ett snack med assisterande tränaren Jonas Gradin inför lördagens hemmamatch mot Sollentuna.

I samband med matchen på lördag kommer vi hylla Kenneth Wahlström som du vet. Vad har du som rutinerad fotbollsprofil i stan för uppfattning om Kenneths betydelse för fotbollen i Karlstad?

För mig är Kenneth synonymt med själva innebörden när det kommer till att skapa förutsättningar för idrottens möjlighet att fortgå och utvecklas. I vissa fall tror jag att det stödet till och med har varit avgörande för att barn- och ungdomar kunnat fortsätta med sin aktivitet.
När det kommer till fotbollen så är Kenneth på ett eller annat sätt ständigt närvarande och betydelsen av det är omöjligt att mäta. För mig lever sådana personer alltid vidare oavsett var de befinner sig.

Du har som assisterande tränare varit med ett tag nu och fått en klar bild av verksamheten. Hur ser du på laget och läget för närvarande?

Det här är en såklart en mycket intressant grupp med spelare och ledare. Jag uppskattar verkligen miljön och det systematiska arbetet där sättet att spela alltid är utgångspunkten.
Under de två månaderna som jag närvarat så har jag lärt mig mer och mer om vad som är prioritet och framförallt hur det ska genomföras och jag kan säga (baserat på en viss erfarenhet) att arbetssättet är av bästa märke.
Läget får vi säga ser bra ut, och när det gäller insats i träningar har den önskade målbilden för dessa uppfyllts på ett bra sätt.

Vilka framgångsnycklar ser du att laget måste jobba med för att vi ska kunna vinna matcher och klättra i tabellen?

Det är ju knappast någon hemlighet att vi måste bli jämnare i prestation över längre perioder.
Kruxet i fotboll är att samtidigt som vi har en tydlig bild över vårt sätt att spela så kommer motståndaren att göra allt för att sabotera den bilden.
En viktig nyckel blir då att förkorta den tid som vi tillbringar utanför ramen som inringar vårt sätt att spela. Alltså: – ju snabbare vi hittar tillbaka desto fler poäng kommer att trilla in.

Vad har du för tankar inför helgens match mot Sollentuna? 

För det första så ser vi verkligen fram emot att spela mot Sollentuna då de står för en offensiv fotboll som matchar vårt eget sätt att ta oss an matcher.
Kan vi, som vi alltid försöker, ha det tålamod och mod som behövs när man möter motstånd som Sollentuna så kan det bli riktigt bra.
Hur som helst så kommer vi att ta med den fina träningsveckan vi nu haft som underlag och stöd till Tingvalla på lördag.