Karlstad dam fortsätter att vinna

Rutinerade division 3-laget Råtorp stod för motståndet i omgång 4 i serien för Karlstad dam i fredags. Och det blev lyckat för Karlstad som vann matchen komfortabelt med 4-0.

Första hemmamatchen på A-plan på Våxnäs. Med fint väder och vinden i ryggen inleder Karlstad matchen mot Råtorp på allra bästa sätt. Vi ger inte motståndarna någon chans att etablera spel utan parkerar på deras planhalva och genomför anfall efter anfall. Vi lyckas bra med vår planerade höga press och styr spelet helt genom hela halvleken. Råtorp är inte på vår planhalva mer än en handfull gånger och har inte ett enda skott på mål. Mål däremot, det gör vi och leder efter 45 minuter med hela 3-0 efter mål av vår yttermittfältare Bella Grönberg, forwarden Märta Larsson och kollegan på topp – Ida Eriksson. En bra och väl genomförd halvlek av oss där vi framförallt får ut maximalt av vår aggressiva spelstil med hög press och fart.

I andra halvlek kommer Råtorp ut laddade och de första 15 minuterna är det bortalaget som har kontroll över både spelet och närkamperna. De lyckas inte skapa några heta målchanser men är lite bättre än oss under första kvarten. Och det ger Råtorp en straff som de missar grovt med ett skott över mål. Efter det gör vi en ändring i vårt höga försvarsspel och kommer på det sättet in i halvleken och matchen de sista 30 minuterna är jämn och välspelad. Våra spelare för kämpa om varje boll och det märks att vi möter ett lag som spelat många år på den här nivån. Vi gör dock 4-0 genom Amanda Hellstrand som snyggt snappar upp en frispark av mittbackskollegan Matilda Eriksson och kyligt rullar bollen förbi Råtorps målvakt. Trots att Råtorp är bra i delar av andra halvlek försvarar vi oss mycket bra och släpper inte till några klara målchanser eller skott på mål.

Vi konstaterar att vi gör fyra mål på en stark motståndare. Vi har dessutom fyra olika målskyttar och vi har ett presspel och en aggressivitet som kommer hjälpa oss under säsongen. Vi gör också fortsatt mål på fasta situationer. Vi fortsätter jobba med och utveckla vårt passningsspel och rörelse ­‑­­_under veckan inför den viktiga bortamatchen mot serieledarna Eda på fredag.