Förlust i slutminuten mot Sylvia

I helgen blev det uddamålsförlust mot Sylvia efter ett mål i slutminuten. Tyvärr är det ett stort misstag som fäller oss i en annars bra prestation. Båda lagen kände på varandra inledningsvis med ett ganska avvaktande spel, men från mitten av halvleken flyttar vi fram spelet och börjar hota mer i den sista tredjedelen. Alvers hade ett bra avslut efter ett fint tekniskt nummer och Boye kunde så när göra mål med en nick men ribban var i vägen den gången. Vi pratade i paus om att fortsätta vara noggranna bakåt,  men också i vårt passningsspel gällande precision och värderingar.

Vi började andra halvlek som vi slutade första med övertag i spel och chanser men lyckade inte göra mål dessvärre. När man kontrollerar matcher och spelar bra men inte lyckas förvalta övertaget måste man samtidigt orka vara disciplinerad bakåt och inte bjuda motståndarna på någonting i slutskedet, vilket är lite av fotbollens oskrivna regler. I 89:e minuten tappar vi fokus i samband med en Sylviahörna och 0-1 var ett faktum.

Vi förtjänade inte att förlora och olyckligtvis släpper vi för andra matchen i rad in ett alldeles för enkelt mål i slutskedet. Nu är det upp till oss själva att ta oss samman som individ och grupp och fokusera på det vi kan påverka och jobba utifrån det.

Nu utvärderar vi och laddar om batterierna inför lördagens match hemma mot Sollentuna. Vi tar med oss en hel del positiva saker och är fast beslutna att kämpa vidare mot nya segrar.

Fotbollshälsningar Kostas

Senaste nyheterna

Bra insats i Skövde

Då var det måndag igen och dags att dra igång en ny träningsvecka. Div 1-laget besökte Skövde i helgen för en match mot Superettan-motstånd. Matchen

Läs mer

Ny 2-1-seger mot Degerfors

Även fotbollshistoria kan ha en tendens att upprepa sig. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den 20 februari 2023 2-1. IF Karlstad-Degerfors på Solstadens konstgräs den

Läs mer

Matchen mot Degerfors IF

Kvällens match mot Degerfors IF spelas på Solstadens konstgräsplan, precis som planerat. Avspark kl 18.00. Entré 50 kr. Köp din biljett här: https://bit.ly/KarlstadFotboll_DegerforsIF Välkommen!

Läs mer

Strategiarbete inför framtiden

I helgen samlades styrelsen och huvudansvariga för olika sektioner inom klubben för ett grundläggande strategiarbete inför framtiden under rubriken ”Föreningsutveckling”. Genomgång av nuläge, mål och vision

Läs mer