Inför Sylvia borta

Idag väntar bortamatch mot Sylvia, med avspark kl 16.00. Vi har kollat läget med tränare Kostas inför matchen.

Nio poäng efter sex omgångar precis som i fjol, hur ser du på starten av säsongen?

– Siffror är alltid siffror men tittar vi närmare på det hade vi förra säsongen tre vinster respektive tre förluster efter sex omgångar. I år har vi bara förlorat en match samtidigt som vi i matcherna mot Örebro Syrianska och Vasalund tappat ledningar sent i matcherna vilket gjort att vi tyvärr tappat fyra poäng i onödan. Det är en utvecklingsprocess vi befinner oss i och vi måste klara av att bibehålla koncentration och fokus i 90 minuter varje match.

Tufft läge nu med en del skador och avstängningar dessutom. Hur ser du på läget?

– Det är klart att det inte är optimalt för en tränare att ha flera spelare indisponibla av olika anledningar då alla behövs och bidrar till laget. Men så fungerar fotbollen och nu men det är upp till bevis för vissa killar att steppa upp lite extra både på och utanför planen för att ge laget vad laget behöver.

Sylvia borta väntar, ingen lätt uppgift?

– Det är alltid roligt att möta Sylvia för deras spelare verkar njuta av att spela fotboll. Vi behöver följa vår matchplan alla 90 minuter. Beslutsamhet och mod i vårt spel blir också viktiga ingredienser för att kunna ta oss in i motståndarens sista tredjedel för att skapa målchanser.