Ny seger för Karlstad Fotboll dam

I fredags var det dags för match i division 3 när Rävåsen U stod för motståndet i Airdomen. En match som Karlstad Fotboll vann med 1-0 efter en stark prestation både framåt och bakåt.

Karlstad Fotboll dam inleder bra och etablerar spelet på Rävåsens planhalva genom hög press och aggressivt spel. Vi skapar en rad halvchanser och har betydligt mer boll än motståndarna som får ägna sig åt att försöka spela bort bollen från sitt eget straffområde. Vi trycker på och lyckas efter ett inkast komma runt på höger kant och spela in bollen till Bella Grönberg som enkelt sätter bollen i mål. 1-0 till Karlstad i den nionde minuten. Vi fortsätter dominera i spelet och ägnar stora delar av de första 30 minuterna på Rävåsens planhalva. Vi vinner mycket närkamper och har kontroll över matchen och vi lyckas med vår plan att störa Rävåsen högt upp i banan. De sista 10-15 minuterna av halvleken kommer dock Rävåsen in i det hela och kommer förbi vår press ett antal gånger och det vinner också fler närkamper under den här perioden. Ett skott i ribban och en chans efter en hörna där vår målvakt Moa Mill gör en bra räddning är det närmaste de kommer ett mål, men vi går till vila i halvtid med ledning.

I pausen pratar vi om att hitta tillbaka till närkampsspelet, att våga pressa högt i banan med många spelare och att lugna ner passningsspelet en aning som påverkas av farten och intensiteten i vårt presspel. Vi lyckas med ambitionerna och har kontroll över andra halvlek utan att släppa till någon farlig målchans. Däremot så skapar vi en hel del klara målchanser, bland annat på fasta situationer, och bör göra några mål till under halvleken. Rävåsen står dock emot bra och ger aldrig upp trots mindre bollinnehav och få anfall. Matchen slutar 1-0 till Karlstad och det gör att vi etablerar oss på andra plats i tabellen efter Eda som har tre raka segrar.

Nästa utmaning i serien är Råtorp som vi möter hemma på Våxnäs nu på fredag kl 1900. Kom och heja fram oss till fler poäng!