Bara en poäng till slut

Det blev 2-2 och delat pott till slut på ett soligt men kylslaget Tingvalla IP i går eftermiddag, mellan Karlstad Fotboll och Vasalund inför 504 åskådare. Detta efter att bortalaget gjort två mål i matchens slutskede.

Tingvallas fina och gröna gräs bjöd upp till bra möjligheter för fin fotboll och även om lagen kände på varandra stora delar av första halvlek, fick vi inte se så värst mycket anfallskombinationer i början. Karlstad hade mest boll inledningsvis utan att skapa så mycket medan gästerna försvarade sig lågt och kontrade snabbt när tillfälle gavs.
Gästande Vasalund hade sitt bästa läge efter en snabb omställning där Matte i målet kom ut och gjorde sig stor framför Victor Söderström och räddade förtjänstfullt. Karlstad kom runt på kanterna emellanåt där Mitku och Alvers var pigga och vid ett inspel från vänster hittade bollen handen på olycklig försvarsspelare i Vasalund och Alvers satte 1-0 på straff efter en dryg halvtimma. Lite mer bollbyte mellan lagen och ganska tufft närkampsspel sista kvarten innan vi gick till paus med hemmaledning efter en jämn första halvlek spelmässigt.

Några byten i paus och Vasalund tog tag i taktpinnen och förde det mesta av spelet och hade några farliga hörnor, men de heta chanserna uteblev, samtidigt som Karlstad låg bra i positionerna försvarsmässigt. Många tuffa närkamper även i andra halvlek och domare Fikret Buqa hade en hel del att stå i där känslorna hos spelare tog över emellanåt i det ställningskrig som präglade stora delar av andra halvlek. Karlstad fick sin andra straff när dryga 10 minuter återstod efter att Agon blivit bryskt nersparkad och Alvers var säkerheten själv igen.
I detta läge trodde nog de flesta att alla poängen skulle gå till hemmalaget men Vasalund satsade friskt framåt och via en hörna kunde inbytte Andrew Stadler dunka in 1-2 otagbart på volley med 5 minuter kvar. Ett mycket vackert fotbollsmål men var fanns markeringen på Stadler? Som ett brev på posten kom också kvitteringen strax efter där Elias Durmaz fick vandra in ostört för att skaffa sig ett bra skottläge och via stolpen göra 2-2.

Slutskedet av matchen blev händelserik där åskådarna fick bevittna ytterligare varningar och även en utvisning på hemmalagets David Johannesson, men matchen slutade oavgjord, och tyvärr för hemmalaget ett väldigt snopet slut där man borde ha stängt butiken efter att ha lett matchen med 2-0 inför sista 10 minuterna.

Positivt med kapten Andreas Bellanders inhopp som lovar gott efter skadefrånvaron samt nye Eugene Asikes första halvlek i Karlstadtröjan som även det lovar gott.

Nya tag i Norrköping mot Sylvia på lördag.