Förlust trots bra insats

Karlstad Fotboll förlorade mot serieledande Sandviken med 1-3 igår eftermiddag trots säsongens bästa insats enligt tränare Kostas. Första gången på gräs för bägge lagen i år på ett rätt blöt och långhårigt Tingvalla. Hemmalaget agerade bra under första halvleken med en blandning av koncentrerat försvarsspel och frejdigt anfallsspel och skapade en del bra lägen där tyvärr avsluten inte fann målet. Otroligt snöpligt då när Sandviken, som ditintills stack upp emellanåt men utan att skapa klara lägen, fick en hörna från ingenstans vilken resulterade i en straffspark. Detta efter hands på Jacob Ericsson i en minst sagt tveksam situation. Olyckligt värre när Peter tog straffen men släppte in returen som hemmalaget inte var först på. Karlstad Fotboll vek inte ner sig utan hade efter målet en riktigt bra period och duktige målvakten hos bortalaget fick ingripa med bra räddningar vid flera tillfällen. Strax innan paus visade Boye klass när han sköt ett bra skott som ledde till retur som Alvers bombade in och kvitteringen var ett faktum. En skön känsla i paus ändå efter den bästa Karlstadhalvleken offensivt på länge.

Andra halvlek pendlade lite fram och tillbaka första kvarten och matchen stod och vägde innan Peter halkade till vid ett tillbakapass och Sandviken enkelt kunde återta ledningen. Mycket surt och olyckligt för hemmalaget som gjorde ett trippelbyte kvickt efter det för att hitta energi igen och försökte gå för att kvittera. Samtidigt visade Sandviken på skicklighet och spelade kontrollerat försvarsspel med bra kontringsspel på starka kontringsspelare. Med fem minuter kvar kom då 1-3 målet, även det väl enkelt, men inte helt orättvist sett till hur matchbilden var. Karlstad Fotboll tryckte på och hade chanser för 2-3 men Sandviken lyckades hålla undan och gjorde det bra.

För Karlstad Fotboll gäller det att slicka såren, dra lärdomar och ladda för en bra bortamatch mot Täby på lördag klockan 16.00.