Derbyseger för Karlstad Fotboll Dam mot QBIK

På fredagkvällen spelades årets andra derby mellan QBIK och Karlstad Fotboll på Västerstrands IP i div 2 Västra Svealand. En match som också var speciell då många av spelare och ledare i Karlstad någon gång representerat QBIK.

Karlstad gick väl in i matchen som något av favorit sett till tabelläget, men QBIK stretade emot bra trots ett stort bollinnehav av Karlstad och det dröjde fram till den 35:e minuten innan Karlstad kunde spräcka nollan då Elin Hedin gjorde 0-1. Spelövertaget fortsatte för Karlstad där QBIK i enstaka anfall kunde hota Karlstad. 0-2 till Karlstad kom efter en hörna från höger och efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde till slut Emma Saleskog få bollen i nät.

Andra halvlek såg till mycket ut som första halvlek där Karlstad ägde mycket boll men hade svårt att få till de riktigt heta chanserna. QBIK fick till en reducering till 1-2 genom Emilia Svensson i den 82:à minuten som skapade lite nerv i matchen. Karlstad kunde dock hålla undan och vinna tre välförtjänta poäng och där Karlstad sett till bollinnehav skulle gjort några fler mål. Hoppas trenden håller i sig för Karlstad som nu har fem segrar på sina sex sista matcher och som på söndag den 24:e sept tar emot serieledarna Gideonsberg på Våxnäs IP.