Derbyseger för Karlstad Fotboll Dam mot QBIK

På fredagkvällen spelades årets andra derby mellan QBIK och Karlstad Fotboll på Västerstrands IP i div 2 Västra Svealand. En match som också var speciell då många av spelare och ledare i Karlstad någon gång representerat QBIK.

Karlstad gick väl in i matchen som något av favorit sett till tabelläget, men QBIK stretade emot bra trots ett stort bollinnehav av Karlstad och det dröjde fram till den 35:e minuten innan Karlstad kunde spräcka nollan då Elin Hedin gjorde 0-1. Spelövertaget fortsatte för Karlstad där QBIK i enstaka anfall kunde hota Karlstad. 0-2 till Karlstad kom efter en hörna från höger och efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde till slut Emma Saleskog få bollen i nät.

Andra halvlek såg till mycket ut som första halvlek där Karlstad ägde mycket boll men hade svårt att få till de riktigt heta chanserna. QBIK fick till en reducering till 1-2 genom Emilia Svensson i den 82:à minuten som skapade lite nerv i matchen. Karlstad kunde dock hålla undan och vinna tre välförtjänta poäng och där Karlstad sett till bollinnehav skulle gjort några fler mål. Hoppas trenden håller i sig för Karlstad som nu har fem segrar på sina sex sista matcher och som på söndag den 24:e sept tar emot serieledarna Gideonsberg på Våxnäs IP.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer