Sen vändning gav tre poäng i Stockholm

Erik Björndahl är mannen för dagen i Karlstad Fotboll. Med två riktiga klassmål, ett i 82:a minuten och ett i 85:e, vände matchen från ett 1-0 underläge till seger med 1-2.

Ska vi sammanfatta matchen i helhet var det en ganska händelsefattig tillställning. I första halvlek hade Karlstad ett större bollinnehav, men av de fåtaliga chanser som skapades var det hemmalaget som stod för de flesta. De var dock inte några jättelägen vi fick bevittna, utan mer halvchanser och avslut över och utanför.

I 43:e minuten tog FC Stockholm ledningen efter slarv i KF:s försvar, Mattias i mål avvärjde första läget men i efterföljande läge kunde Ekin Bulut göra 1-0, som var resultatet i paus.

Andra halvlek såg i stora drag ut som första. Ganska jämt spel, utan att de riktigt heta chanserna skapades. Karlstad skapade tre hörnor på den första kvarten i andra halvlek, men ingen var som sagt riktigt farlig. Flera skadeavbrott störde spelrytmen och FC Stockholm vårdade bollen i försvaret och gjorde sig, av förståeliga skäl, ingen större brådska.

Beqiri hade ett tungt distansskott som målvakten räddade, och på andra sidan styrde Mathias Karlsson ett skott från nära håll upp på burtaket. I 82:a minuten kom ett långt uppspel från Karlstads vänsterförsvar, som nickpassades fram till Björndahl som elegant kunde sätta bollen i högra krysset och det var kvitterat.

I anfallet efter var FC Stockholm sånär att ta ledningen igen, men Matte Karlsson tillsammans med försvaret kunde reda ut det hela, men riktigt nära var det. Kanske hemmalagets bästa chans utöver målet. I 85:e minuten kom segermålet, även det efter ett långpass från försvaret där Björndal efter en studs sköt direkt utan chans för målvakten.

Med åtta tilläggsminuter, som till slut blev tio minuter, blev det en nervös avslutning för alla KF-fans. Till sist blåste domaren av och vi kunde inkassera en meriterande seger mot ett tippat topplag. Det var till och med nära ett tredje mål när Avdiu fick ett riktigt bra läge.

Albert Bunjaki kommenterar segern så här:

– Det känns väldigt bra. Jag tycker att vi var det bättre laget i första halvlek och vi får matchen dit vi vill. De blir passiva och trots att vi har ett större bollinnehav blir vi  också lite passiva i rörelserna när via ska hota utan boll i deras backlinje.

När målet kom kändes det orättvist, men det är ett misstag vi gör och det får vi lära oss av. Det går inte att bjuda på sådana lägen och det blir tungt att komma tillbaka.

I andra halvlek lyfter vi upp ganska tidigt och blir rakare i vårt sätt att spela. Innan kvitteringen gör Matte en räddning som håller oss kvar i matchen. Det tar 13 sekunder mellan den räddningen och det klassmål som Erik gör, så den sekvensen hade naturligtvis jättestor betydelse. Sen gör Matte ännu en enastående räddning innan Erik avgör med ett ännu snyggare mål. En tokig vändning helt enkelt. Det var lite Hawaiifotboll i andra där vi går för seger. En stor eloge till laget som kämpar och inte ger upp. Jag vill lyfta Matte och Erik lite extra som gör en riktigt bra match.