KF-talanger provtränar i Allsvenskan

Vilket påsklov det blev!

Karlstad Fotboll-ungdomarna David Karlsson och Nabil Abdi Aden tillbringade lovet med provträning hos allsvenska AIK respektive  IFK Göteborg.

Ett strålande kvitto på en väl fungerande ungdomsverksamhet i Karlstad  Fotboll.

Nabil och David spelar i Karlstad Fotbolls 08-lag, ett framgångsrikt lag som hade tio spelare uttagna av de totalt 32 i Värmlandslaget.

– Det finns alla möjligheter för en bra fotbollsframtid för dem om de fortsätter jobba hårt, säger laget tränare Fredrik Rune.

Båda fungerar som offensiva innermittfältare men kan även spela på kanten.

– Båda är offensivt skickliga, duktiga en-mot-en och med bra teknik, säger Fredrik Rune. De har jättemycket potential, men det gäller att fortsätta utvecklas, få bra utbildning i individuella färdigheter men också vara en del av ett lag med allt vad det innebär.

Båda killarna kom till Karlstad Fotboll som 12-åringar, David från FBK och Nabil från Edsvalla när hans föräldrar flyttade in till Karlstad. Deras talanger har ytterligare finslipats i den nya ungdomsorganisationen.

– De gör sista året nu i ungdomsverksamheten och tar nästa år steget upp i vår Akademi. Att de uppmärksammas av större klubbar visar att man kan få en bra fotbollsutbildning som kan räcka upp till högre nivåer i vår verksamhet och att man kanske inte behöver flytta redan i unga år.

Karlstad Fotbolls 08:or har regelbundet roterat upp fyra spelare i veckan upp till akademilaget U16. Nabil har varit upp medan David, som är ett år yngre, ännu inte provat på nivån.

Efter avslutad elitturneringen Future Cup B15 Elit i Göteborg i påskhelgen, där Karlstad Fotboll bland annat besegrade Häcken, stannade Nabil i Göteborg och David tog sig till Stockholm via Karlstad. I de båda storklubbarna väntade en spännande vecka med provträning.

– Jättekul för killarna och samtidigt en sporre för fler av våra talangfulla spelare som ser att det finns möjligheter, att bra och seriös träning hos oss i Karlstad Fotboll kan ta dem vidare till större klubbar, säger Fredrik Rune.

Karlstad Fotboll har en utvecklingsstege med spel i akademilagen, utvecklingslaget och A-laget på toppen. Totalt finns över 500 ungdomar och 150 ideella ledare i föreningens olika lag.

– Vi är 31 stycken i 08-gruppen, säger Fredrik.

En aktiv grupp med eget instagramkonto som fått stor spridning.

– Vi fick kontakt med en kille från Turkiet som spelade i Juventus akademi. När han var på semester i Danmark ville han komma och träna med oss sedan han läst om oss på sociala medier, berättar Fredrik Rune som leder laget tillsammans med Markus Bryngelsson, Marcus Grahn och Morgan Schmidt.

Vi önskar Nabil, David och alla killarna i 08-laget lycka till och en fin fotbollsframtid.

JÖRGEN KALITZKI