Premiärseger för damerna mot tippat topplag

På lördag var det äntligen seriepremiär i div 2 västra Svealand och vi tog emot Sturehov på Klasmossen. Sturehov tog redan i 4:e minuten ledningen med 0-1 genom Emelie Norberg.

Efter Sturehovs ledningsmål så arbetade Karlstad sig in i matchen och allt eftersom premiärnerverna släppte så jämnade spelet ut sig med chanser åt båda håll. I den 37:e minuten fick Karlstad en frispark strax utanför straffområdet. Karlstads Emma Kågström stegade fram och placerade bollen i målvaktens vänstra kryss och det var kvitterat till 1-1 som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Sturehov till en början över matchen men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Karlstad jobbade sig åter in i matchen genom hårt arbete och i den 82:à minuten fick Karlstad åter igen en frispark utanför straffområdet. Emma Kågström la åter upp bollen och via ribban placerade hon bollen i mål och Karlstad hade tagit ledningen med 2-1 och detta resultat stod sig matchen ut. En skön seger för ett hårt arbetande Karlstad mot ett av på förhand tippat topplag.

Senaste nyheterna

Seger med dramatik för Karlstad

Det blev en efterlängtad 1-0-seger (0-0) för Karlstad Fotboll mot Örebro Syrianska efter stor sekunddramatik när KF-målvakten Mattias Karlsson räddade nollan med en jätteräddning på

Läs mer