Premiärseger för damerna mot tippat topplag

På lördag var det äntligen seriepremiär i div 2 västra Svealand och vi tog emot Sturehov på Klasmossen. Sturehov tog redan i 4:e minuten ledningen med 0-1 genom Emelie Norberg.

Efter Sturehovs ledningsmål så arbetade Karlstad sig in i matchen och allt eftersom premiärnerverna släppte så jämnade spelet ut sig med chanser åt båda håll. I den 37:e minuten fick Karlstad en frispark strax utanför straffområdet. Karlstads Emma Kågström stegade fram och placerade bollen i målvaktens vänstra kryss och det var kvitterat till 1-1 som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Sturehov till en början över matchen men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser. Karlstad jobbade sig åter in i matchen genom hårt arbete och i den 82:à minuten fick Karlstad åter igen en frispark utanför straffområdet. Emma Kågström la åter upp bollen och via ribban placerade hon bollen i mål och Karlstad hade tagit ledningen med 2-1 och detta resultat stod sig matchen ut. En skön seger för ett hårt arbetande Karlstad mot ett av på förhand tippat topplag.