Vinst igen för Karlstad Fotboll dam

I måndags var det dags för match nummer åtta i division 3-serien för Karlstad Fotboll dam. Tuffa QBIK stod för motståndet i en välspelad och spännande derbymatch på Våxnäs som Karlstad till slut vann med uddamålet. Lagets sjätte raka seger i serien och tvåa efter Eda på samma poäng.

Det var ett laddat QBIK-lag som öppnade första halvlek bra. Karlstad Fotboll fick  inrikta sig på försvarsspel inledningsvis och första halvtimmen är QBIK det starkare laget. De tar också ledningen med 1-0 under den här perioden. Vår målvakt Moa Mill gör ett par riktigt vassa räddningar och spelar mycket säkert och ser till att vi inte släpper in fler mål. Våra spelare vägrar att vika ner sig och sista delen av halvleken jämnar vi ut spelet och gör också 1-1 efter en fantastisk prestation av vår forward Lovisa Boström som i en rörelse vänder bort sin försvarare och driver bollen mot mål och skjuter den upp i nättaken. Halvlekens prestation helt klart!

I halvtid pratar vi om att spela enklare och rakare. Vi betonar också att alla spelare måste göra jobbet både offensivt och defensivt samt att vi inte kan lämna över ansvaret till lagkamraterna utan att alla därute måste ta det. Och vi kommer ut starkt och tar över matchen. Skapar några bra målchanser och ledningsmålet hänger lite i luften. Men QBIK ställer om snabbt efter ett av våra anfall och gör 1-2. Många lag hade vikt ner sig då men inte Karlstad Fotboll dam som tar över ännu mer av spelet och har ett skott i ribban, en boll på mållinjen och en rad andra chanser innan Amanda Hellstrand gör 2-2 påpassligt på en retur. Vi fortsätter att ha kontroll över spelet och ger inte QBIK några stora möjligheter att ta sig framåt. Till slut får vi utdelning genom varsitt snyggt mål av Lovisa Boström och mittfältaren Ella Johansson. QBIK gör 3-4 med 30 sekunder kvar men Karlstad Fotboll dam vinner matchen.

En halvlek var. En bra spelad match av båda lagen. Hög nivå på spelet för division 3. Vi vinner till slut för att vi orkar mer och längre än QBIK och att vi har fler spelare som är med och bidrar framåt. Dessutom försvarar vi oss över hela banan på ett mycket bra sätt och är fortsatt svåra att skapa riktigt vassa målchanser på.

Nästa utmaning redan på onsdag då Degerfors kommer på besök för kvartsfinal i DM. Match klockan 1900 på Våxnäs, kom och heja!