Klar förlust mot Skövde!

Det blev storförlust mot Skövde igår eftermiddag med hela 5-2 efter att ha legat under med 4-0 i halvtid. Skövde var klart bättre första halvlek och dikterade villkoren på Södermalms IP. Karlstad stod upp bättre i början av andra halvlek efter att ha snackat ihop sig under halvtidsvilan. Skövde gjorde förvisso även 5-0 innan Karlstad avslutade målskyttet denna eftermiddag genom att Boye slog in en retur och Agon vackert satte en frispark.

Vad drar vi för slutsatser av detta då?

Om vi tittar enbart på matchen i sig måste vi sträva efter att undvika göra enskilda misstag som vi gör alltför många av i denna match. Skövde straffade oss hårt och där måste vi självklart rannsaka oss själva.

Fler slutsatser!?

Tränare Kostas var nöjd med mycket i matchen, trots förlusten, vilket han också var efter förra helgens vinst mot Ljungskile med 2-0. Han betonar till hemsidan att träningsmatcher är just träningsmatcher och att resultaten i matcherna inte är av så stor betydelse. Karlstad Fotboll rullar runt på alla spelare och har rigorös koll på vilken belastning spelarna ligger på, vilket ligger till grund för hur många minuter de spelar i enskilda träningsmatcher. Laget fortsätter följa sin försäsongsplanering slaviskt och laget är faktiskt inne just nu i försäsongens två tuffaste veckor för spelarna, innan siktet ligger på att toppa formen på laget lagom till april. Varje träningsmatch, precis som varje träning för den delen, lever sitt eget liv utifrån ett specifikt fysiskt och taktiskt upplägg, som i sin tur ingår i ett större perspektiv. En aning annorlunda upplägg från vad vi runt laget är vana vid, och säkert många med oss, men för att citera John Steinbeck ”förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise”.

På lördag väntar Ljungskile SK igen, denna gång på Undavallen utanför Uddevalla, och vi kan vara säkra på att tränare Kostas har en plan och agenda även med den träningsmatchen.