Välkommen hem Jacob!

Nu spetsar vi till Div1-laget ytterligare med ett nyförvärv från allsvenskan. Det är ingen mindre än Jacob Ericsson som signerat kontraktet för att representera Karlstad Fotboll. En meriterad spelare som kommer att snäppa upp nivån på laget ytterligare en bit.
Jacob har Sommaro IF som moderklubb och har under sin karriär spelat både i Carlstad United som i Karlstad BK. Dessutom har han rutin både från Superettan och Allsvenskan, senast i Falkenbergs FF.

– Det känns riktigt gött att komma hem och få vara en del av Karlstad Fotbolls satsning, säger Jacob Ericsson i en kommentar. Jag har följt klubbens arbete på avstånd och har hela tiden sett det här som ett intressant alternativ. Det är min hemstad och en nysatsning av två klubbar där jag har ett förflutet i båda två. Kommer man till Karlstad, ska man spela i Karlstad Fotboll, avslutar han.

Jacob, som spelar till vänster som back eller mittfältare, kommer som sagt senast från Falkenbergs FF i allsvenskan. Han har tidigare i sin karriär även spelat för både Örgryte IS och Gefle IF.

Tobias Johansson i sportgruppen är extra nöjd över att arbetet med att få hem Jacob Ericsson har lyckats.

– Ja, det är självklart att vi känner oss riktigt glada och stolta över att Jacob vill vara med i klubbens framtidssatsning. Vi kommer att ha stor nytta av hans erfarenhet från högre divisioner, både på och utanför planen, avslutar Tobias Johansson.