IF Karlstad Fotboll

Seger mot Ljungskile

Karlstad Fotboll besegrade Ljungskile SK med 2-0 i går eftermiddag efter att ha avgjort i den andra halvleken. Det var en tuff, fysisk, första halvlek där lagen turades om att ha initiativet. Gästande Ljungskile, med ett helt nytt lag som gjorde sin första träningsmatch för säsongen, stod upp bra och verkade rejält spelsugna. Laget vaskade också fram ett par lägen och närmast var man med en nick från nära håll där burväktare Peter fick briljera med en fantastisk reflexräddning. Hemmalaget försökte ta sig fram metodiskt men saknade den lilla skärpan i den sista passningen eller inspelet vilket gjorde att man skapade flera ”nästanlägen” men inte tillräckligt för att sätta bollen i nätet även om man kombinerat sig fram bra flera gånger.

Andra halvlek fortsatte intensivt inledningsvis med växlande spel men successivt tog hemmalaget över matchbilden och började skapa målchanser. Pigge Pelle Buskqvist lyfte behärskat in 1-0 från nära håll över en fläkande målvakts högra ben efter dryga 25 minuters spel och detta efter ett fin framspelning signerad Erik Nilsson. Hemmalaget hade efter ledningsmålet ett klart spelövertag i slutkvarten och efter lite slarv hos gästerna ”vickade” Mommo Qassem vackert bollen in i straffområdet till en framstörtande David J som utan pardon dunkade in 2-0 på halvvolley.

Kul för hemmalaget att hålla nollan mot en hungrig motståndare i en match som var jämn i 60 minuter. Karlstad Fotboll är inte i toppform ännu men ser ändå starka ut. Nu väntar bortamatch och det utomhus mot Skövde AIK igen nästa söndag.