David inför Skövde AIK

På lördag kl 13.00 är det avspark mellan Karlstad Fotboll och Skövde AIK i Airdome, och direkt efter möter vårt utvecklingslag Hertzöga BK. Vi har ställt några frågor till David Ekelund innan matchen mot Skövde.

Ny match, Hur har veckan sett ut?

Den har varit bra och intensiv. Vi har både pratat om, och tittat på klipp från matchen mot Forward. Vi har också hunnit med fyra träningspass där vi tryckt på bra.

Några justeringar i truppen i jämförelse med förra veckan?

Andreas Bellander försvinner ur truppen efter smällen han fick i huvudet mot Forward. Ingen större fara med honom och han beräknas tillbaka redan på tisdag mot Ljungskile. I övrigt tillkommer André Jernberg och Oskar Alvers som saknades senast.

Ni matchas ganska hårt just nu. Idag Skövde och på tisdag är det dags för ny match mot Ljungskile. Något som blir extra viktigt att tänka på?

Roligt med täta matcher. Och ett perfekt tillfälle att ge många spelare mycket speltid. Det viktiga blir att vi håller koll på spelarnas individuella status och belastning så att vi kan stegra dem i matchspel utan att ta onödiga risker. Vi kommer att spela två ganska olika startelvor, samtidigt som alla tillgängliga spelare kommer finnas med i båda matcherna.

Vissa tränare arbetar med någon form av checklista där man trycker lite extra på vissa principer, har ni en sådan och vad kommer ni i såfall jobba lite extra med emot Skövde?

Nej vi har väl ingen direkt checklista skulle jag säga. Däremot har vi ju en strategi för vad vi vill jobba med och i vilken ordning. Vi ska fortsätta jobba på helheten som jag nämnde förra veckan, men vi vill till den här matchen se några specifika taktiska delar och att vi blir mycket mer intensiva i vissa delar av spelet.

Ni var inte riktigt nöjda med uppspelsfasen och ”jobbet” ute på plan. Är det något ni har pratat om och vad förväntar ni er för gensvar av truppen?

Nej vi tyckte väl inte vi kom upp tillräckligt högt i prestation, och det kändes som vi gjorde det som krävdes av oss men inget mer. Vi vill hela tiden driva vår utveckling, och då behöver vi jobba med att utmana och driva på oss själva under hela matchen. Så det hoppas vi se förbättras till den här matchen.

Ni hade lite svårt att driva upp tempot förra matchen, vilket kan bli vanligt mot lågt stående försvar. Hur har ni jobbat med att få ett bättre tempo i ert spel och justerar ni något för att få det i dagens match?

Vi drev upp tempot i perioder, och då var vi ganska bra. Däremellan var det för många touch på bollen, lite för svåra beslut och för få höghastighetslöpningar. Det handlar om att driva på oss själva som jag sa tidigare, och att inte slå av på tempot bara för att vi har tid på oss.

Hur ser det annars ut på spelarfronten, några som saknas? 

Saknas gör Andreas Bellander, Kardo Aso och Oliver Kåhed.