Kommentar till segern mot BK Forward

I söndags tog vi emot BK Forward i Airdome, en match som slutade med seger 4-1 (1-0). Målskyttar för Karlstad var David Johannesson (2), Liridon Selmani och Rasmus Arvidsson.

Vi har ställt några frågor om matchen till David Ekelund.

Vinst med 4-1 i hemmapremiären för Karlstad Fotboll. Är ni nöjda med hur ni genomförde matchen?

På det stora hela är vi väl det. Vi har många sekvenser både offensivt och defensivt där vi visar upp en bra struktur och kvalitet. Vi gör också fyra mål framåt och släpper till få chanser bakåt, där de flesta är skott från lite distans.

Samtidigt fanns det saker vi behöver förbättra, bl.a. behöver vi vara mer intensiva i vårt spel och dra upp tempot oftare än bara i perioder.

Mål av de tre mest offensiva spelarna i truppen. Hur viktigt är det att få igång dem?

Det är såklart alltid bra för offensiva spelare att få näta. Det viktigaste är ändå att laget fungerar och presterar, sen vem som gör målen i slutändan är inte lika viktigt, men såklart skönt för dem att göra mål.

Ni har förstås analyserat matchen. Vad har ni hittat för något som ni vill se mer av respektive mindre utav?

Som jag var inne på tidigare så behöver vi oftare driva upp tempot och intensiteten både offensivt och defensivt än vi gjorde i den här matchen. Vi behöver också höja arbetsinsatsen och antalet löpmeter på vissa positioner om vi ska få spelet att flyta bättre.

Sen behöver vi ta bättre beslut i vår speluppbyggnad där jag upplever att vi i den här matchen blir lite slarviga och mot bättre lag kommer vi få äta upp det.

Mot AIK höll man ihop lagdelarna på ett väldigt bra sätt. Hur tycker ni att det fungerade mot BK Forward?

Det fungerade över lag bra, vi släppte till väldigt få chanser när vi var organiserade i vårt försvarsspel och de farligare chanserna kom egentligen till när vi tappade bollen i vår speluppbyggnad på egen planhalva.

Vad är ni mest nöjda med under matchen?

Vi visar upp en struktur i vårt spel som kommit en bit på vägen, vi gör fyra mål framåt, släpper till få chanser bakåt och 19 spelare fick speltid.

Ni gjorde en hel del byten, påverkar det matchen och i så fall på vilket sätt?

Förutom det oplanerade bytet på Andreas Bellander tidigt i matchen så samlade vi våra byten till halvtid och runt minut 70. Det gjorde att matchen inte blev sönderryckt av byten. Samtidigt ger många byten att det tar lite tid att hitta rätt i sina positioner, men det tycker jag ändå vi löste bra.

Provspelaren Daniel Mushitu fick starta matchen, vad tycker ni om hans insats?

Han gör en bra match. Jobbar hårt på sin kant och skapar en del framåt, har väl också två assist. Han hittade en bra position där han ofta fick komma rättvänd med bollen och då är han stark.

Ny vecka, hur ser det ut inför matchen mot Skövde till helgen. Alla tillgängliga?

Ja vi är på det igen. Vi har nu en period med tre matcher på åtta dagar så det gäller att vi är väl förberedda för det och det är ett bra tillfälle att få speltid på många spelare.

Som det ser ut idag så förväntar vi oss att få tillbaka André Jernberg och Oskar Alvers till matchen, medan det är osäkert med Andreas Bellander efter smällen han fick mot huvudet mot BK Forward. I övrigt saknas Kardo Aso och Oliver Kåhed sedan tidigare.