David inför matchen mot BK Forward

På söndag är det äntligen dags för match igen. Tre veckor har passerat sedan laget förlorade mot AIK på bortaplan med 2-1, och på söndagen tar man emot BK Forward i Airdome med avspark 15.00.

Vi har ställt några frågor till David Ekelund inför matchen.

Ny match och denna gången mot BK Forward, ett lag som åkte ur div 1 förra året. Hur går tankarna inför matchen?

Det ska bli väldigt roligt att få spela match igen. Vi har haft tre tuffa och bra träningsveckor sedan förra gången, så det ska bli kul.

Sen förra matchen har det kommit in lite nya spelare, kommer vi att se någon av dem på matchen imorgon?

Både David Johannesson och Success Nwosu finns med i truppen till imorgon. Utöver dem så kommer Bilos Yonakhir (tillbaka efter skada), Daniel Mushitu som är på besök från AIK samt Christian Marigliano från vårt utvecklingslag att finnas med.

Däremot saknar vi Oskar Alvers och André Jernberg som båda dragits med lite skavanker under veckan, men de är tillbaka i full träning efter helgen. Sedan tidigare saknas även Kardo Aso och Oliver Kåhed med långtidsskador.

Något speciellt ni har jobbat med inför matchen?

Inte specifikt inför den här matchen, utan mer grundläggande grejer. Den senaste veckan har fokus legat mycket på taktiska delar i vår speluppbyggnad och i vårt organiserade, uppställda försvarsspel.

Jag kan tänka mig att man inför AIK jobbade med lite mer defensiva principer, är det så att man kommer att ha lite mer fokus på att arbeta med offensiva principer i morgondagens match?

Vi delar inte upp det så. Vi vill att vi hela tiden jobbar med helheten, även om vi såklart också bryter ner det på mindre beståndsdelar. Vi vill se att de saker vi jobbat med under de senaste veckorna finns med, både offensivt och defensivt.

Hur kommer legledningen matcha laget. Förra matchen mot AIK spelade 14-15 spelare, kommer det matchas flera spelare i matchen mot BK Forward?

Ja vi kommer matcha fler spelare mot Forward. Vi går in i en matchtät period med fyra matcher på 14 dagar, så det finns gott om möjligheter för alla spelare som är matchredo att få många minuter under de kommande två veckorna.

Imorgon kommer vi gå runt på totalt 19 spelare, några som spelar lite mer och några som spelar lite mindre.

Vilken formation kommer ni använda och vad vill ni isåfall få ut av den?

Vi kommer att ställa upp i en 3-4-3 variant som vi skulle kunna kalla 3-4-2-1. Vi vill nyttja de styrkor vi har i truppen och hittar vi rätt kommer vi kunna vara väldigt flexibla i vårt spel, där små justeringar i prioriteringar hos spelarna ger olika utfall på planen.

När matchen är slut vad hoppas ni kunna ta med er till nästa match?

Mycket. Framförallt att vi ser att relationerna på planen går framåt, att vi hjälper varandra över hela planen och att grundtankarna blir ännu lite klarare.